Continuă campionatul majorărilor oferite de stat. Senatul va vota astăzi majorarea salariilor pentru cei care lucrează in unitățile subordonate APIA, după ce anumiţi funcţionari parlamentari au primit şi ei bani in plus, arată Antena 3 CNN.
Anul Nou vine și cu sporuri la salarii pentru cei care se ocupă de implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.
Guvernul a decis, în luna iunie, suspendarea ocupării locurilor de muncă la stat prin concurs sau examen. Iată că de la începutul anului viitor se vor putea relua concursurile la toate instituţiile statului.
ANAF vrea să scoată la concurs în 2023 toate cele 1.490 de posturi vacante. Cel mai mare deficit de personal este în teritoriu.
Ultimele date arată că, în sistemul public, numărul de angajaţi este de 1,26 milioane.
Pe lângă libertatea de a face angăjari, bugetarii vor primi de la începutul anului viitor şi sporuri la salariu intre 25% şi 50% daca lucrează la implementarea PNRR.
Banii vor fi primiţi in funcţie de evaluarea activităţii şi performanţele individuale.
Dacă angajatul obţine calificativul „foarte bine”, majorarea salariului va fi de 50%, dacă primeşte „bine”, va avea cu 25% mai mulţi bani, iar dacă obţine „satisfăcător” sau „nesatisfăcător”, nu se aplică majorarea.
Şi angajaţii din mediul privat ar putea primi mai mulţi bani de la 1 ianuarie. În urma discuţiilor dintre sindicate, patronate și reprezentanţi ai guvernului, s-a decis ca angajatorii vor putea oferi voluntar cel puţin 450 de lei pentru salariile intre 3.000 şi 5.000 de lei brut.
În acest caz, din cei 450 de lei, 200 de lei vor fi scutiţi de taxe.
Felicitări. Au uitat ca au mărit diferențiat salariile, crescând salariile bugetarilor, dar nemarind salariile în mediul privat, salariul minim crescând cu *pipeta*. Ba mai mult exista o comparație injusta a evoluției salariului minim, deoarece pt perioada de după 2017 se ia în calcul salariul umflat cu contribuțiile trecute la salariat. Mai mult guvernul actual se face ca ploua pe subiectul corelarii salariului minim din România cu salariul minim european, salariul minim trebuind sa se situeze în jur de minim 3250lei, guvernanții romani pledând pt varianta 3000 lei. O alta nesimțire marca PNL+PSD+ alții.
A înghițit multe acest popor, mai ales gogorita marca Liviu Dragnea prin trecerea contribuțiilor la angajat, deoarece în condițiile actuale de adoptare a salariului minim european, s-ar fi păstrat și contribuția firmei ceea ce ar fi însemnat un salariu brut total mult mai mare decât cel minim actual.
Se pare ca mediul privat format din firme străine a știut de inițiativa europeana și a făcut lobby pe lângă conducerea executiva a României de la acea data, alias Liviu Dragnea, iar efectul s-a văzut.
La ce specialiști avem o sa facem proiecte pe PNRR și nu o sa ne alegem cu efectiv nimic. PNRR în forma actuala este efectiv o mare pleacă de bani care se vor cheltui haotic, România nedezvoltand intreprinderi de productie industriala sau industrii de tradiție ale Romaniei, care au fost puse pe butuci la inițiativa și cu complicitatea bugetarilor postdecembristi, ale căror rude pe linie directa se regăsesc și acum în aparatul bugetar.
Cum e posibil ca întreprinderi de tradiție, înființate înaintea celui de al doilea război mondial sa fie lichidate după 1989, unele dintre ele recent. Aceasta tara nu mai are nevoie deloc de producție industriala și agricola?