Starea vremii în Gorj, cu Darius Andrei Norocea – Ne reîncălzim pentru scurt timp la temperaturi de peste 30°C, pe arii extinse!

1266

După o zi mai răcoroasă, cu destul de mulți nori prezenți în înaltul văzduh, ziua de azi { Joi, 7 Iulie 2022} va readuce o creștere a temperaturii, la nivelul județului Gorj!
Astfel, vremea va redeveni călduroasă, cu maxime termice cuprinse per ansamblu între: 20°C { de-a lungul zonei montane}…31/32°C { în localitățile din sudul teritoriului cu precădere și în zonele de pe malul Jiului}. Categoric, aerul se va menține mai ușor de respirat, acest aspect fiind datorat unei ușoare urcări a unei mase de aer cald, dinspre sudul continentului.
Vremea se va menține frumoasă în general, cu un cer predominant senin si variabil, cu excepția ariei montane, unde sunt posibile înnorări temporare și noi averse de ploaie, de diferite intensități!
În schimb, pe parcursul nopții {7- 8 Iulie 2022}, instabilitatea atmosferica se va extinde din nou treptat în cea mai mare parte a teritoriului, urmând sa se semnaleze: averse moderate și torențiale de ploaie, însoțite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie izolat și posibil grindină de mici dimensiuni local!
Cantitățile de apă prevăzute în urma fenomenelor meteorologice prognozate se vor încadra în general între: 5..15 l/m², pe arii restrânse: 20..25 l/m², îndeosebi la munte!
Revenirea instabilității atmosferice în județul nostru va fi însoțită și de o scădere rapidă de temperatură, discutând de deplasarea unui nou front atmosferic rece către meleagurile gorjenești!
Analiză, text: Darius Norocea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here