Starea Transalpinei, verificată de CESTRIN

586

În cursul zilei de joi, 26 iunie 2014, reprezentanţii Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – CESTRIN, organismul tehnic al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a demarat o acţiune de recoltare probe de pe Transalpina. Se verifică elasticitatea drumului, planeitatea şi rugozitatea.

CESTRIN are drept scop asigurarea expertizei necesare rezolvării problemelor tehnice operaţionale de administrare şi exploatare a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, corelată şi coordonată cu cerinţele actualei etape şi în strânsă legătură cu strategia generală şi politica rutieră promovată de CNADNR. Reprezentanţii acestui organism s-au deplasat, joi, pe Transalpina pentru a recolta probe de laborator în vederea efectuării unor teste. „Probele au început de la Sebeş spre Rânca. Practic, reprezentanţii CESTRIN fac probe la drum pentru a verifica starea acestuia. Se fac carote în asfalt şi se obţin probe pentru laborator. Se fac testări la rugozitate, planeitate şi se verifică elasticitatea drumului, pentru a şti ce mai este de făcut”, a confirmat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.
Transalpina poate fi tranzitată de turişti, cu toate că lucrările de modernizare încă nu au fost finalizate. Cunoscută şi sub denumirea „Drumul Regelui”, Transalpina este cea mai înaltă, dar şi cea mai frumoasă şosea din ţara noastră, după cum apreciază cei care au străbătut-o. Transalpina, marcată pe hărţile rutiere ca DN 67C, leagă oraşele Novaci (Gorj) şi Sebeş (Alba); lungimea sa totală este de 148,2 km; drumul trece prin staţiunea gorjeană Rânca, dotată cu pârtii de schi şi numeroase unităţi de cazare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here