Starea de sănătate, afectată de schimbările atmosferice

847

În ultima perioadă, tot mai multe persoane au început să resimtă efectele schimbărilor bruşte ale condiţiilor atmosferice. Diferenţele dintre temperaturile nocturne şi cele diurne i-au afectat pe reumatici, hipertensivi şi pe cei care suferă de gută. De asemenea, medicii au observat şi o creştere a numărului virozelor.

Deși, din punct de vedere calendaristic suntem în mijlocul verii, condiţiile atmosferice ne duc cu gândul la toamnă, din cauza ploilor şi a temperaturilor destul de scăzute la primele ore ale zilei. Diferenţele notabile dintre temperaturile nocturne şi cele diurne au efecte negative asupra noastră. Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, oamenii se simt obosiţi, iritaţi, slăbiţi şi agitaţi. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta. “Sunt schimbări mari şi sunt resimţite mai ales de hipertensivi, reumatici şi cei cu gută. Au apărut şi foarte multe viroze cu determinism abdominal”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.

Copiii și vârstnicii, cei mai afectați de schimbarea vremii
Medicii spun că vârstnicii, dar şi copiii, sunt cei mai afectaţi de aceste schimbări bruşte de temperatură. Atunci când vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care, pe o asemenea vreme, acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea. În această perioadă, bolnavilor cronici li se recomandă să-şi ia tratamentele exact cum le-au prescris medicii curanţi şi să respecte regimul alimentar recomandat de specialişti.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here