“Stăpânul Parângului”, trimis în judecată de DNA

414

Afaceristul vâlcean, care a reușit prin șpăgi date la nivel de București să devină administrator peste zeci de mii de hectare din munții Parâng, a fost trimis în judecată de procurorii piteșteni ai Direcției Naționale Anticorupție, aceștia reușind în mai puțin de o lună să finalizeze cercetările. Gheorghe Deaconeasa, fost șef de ocol silvic la Voineasa, a fost trimis în judecată împreună cu fostul șef al Gărzii de Mediu, Ion Marius Bărbulescu, și cu un alt inculpat, Florin Miclăuș, care i-a mințit pe anchetatori pe parcursul cercetărilor. Modul în care Deaconeasa a obținut controlul asupra a 30.000 de hectare de pădure prin intermediul unei fundații le-a atras atenția anchetatorilor, mai ales că acesta nu este la primul dosar penal, recent el fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru că ar fi primit șpagă în calitate de fost șef de ocol silvic pentru a retroceda sute de hectare unei obști din Gorj, cu ajutorul unor acte false.
În dosarul de acum, Deaconeasa nu e acuzat că a luat șpagă, ci că a dat pentru a-și rezolva problemele. “Interesul inculpatului Deaconeasa Gheorghe a fost generat de faptul că, în zona respectivă, acesta deținea direct sau prin persoane fizice sau juridice interpuse pe care le controla, mari suprafețe de teren cu vegetație forestieră, unele amplasate în imediata vecinătate a DN7A, respectiv a lacului Vidra, a căror valoare a crescut exponențial în contextul realizării proiectului privind domeniul schiabil din zona Vidra – Obârșia Lotrului. În acest sens, inculpatul Deaconeasa Gheorghe, în materializarea demersurilor necesare realizării acestor scopuri, în perioada menționată, a promis darea de bani și de foloase și a remis suma de 35.000 lei și foloase, constând în materiale de construcție și material lemnos, manoperă, transport, în valoare de 50.228 lei, inculpatului Bărbulescu Ion Marius”, arată DNA.
În schimbul banilor și a materialelor de construcție primite, Bărbulescu a stopat mai multe controale și l-a iertat pe Deaconeasa de amenzi și alte “probleme”, toate fiind aflate însă la timp de către procurorii DNA. Cei doi vor fi prezentați, azi, instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă, luna trecută amândoi fiind arestați pentru 30 de zile pentru faptele de corupție pentru care au fost trimiși acum în judecată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here