Stânga reunită! Ziua decisivă: Tudor sau Florescu, candidatul PSD la Primăria Târgu-Jiu! Cu susținerea Pro România!

2081

Social-democrații gorjeni vor anunța, în zilele următoare, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu, după ce conducerea partidului va analiza și proiectele primilor doi clasați în sondaje, Adrian Tudor și Ciprian Florescu, pe care vor să le prezinte târgujienilor în campania electorală. Potrivit unor surse, există posibilitatea ca și filiala locală a Pro România să susțină candidatul PSD la Primăria Târgu-Jiu, ba chiar ca și cele două partide să aibă liste comune în județ, având în vedere noul context politic la nivel central.
Aceleași surse susțin că, deși părea ieșit din cursa pentru o candidatură la fotoliul de primar, Ciprian Florescu s-a repoziționat, public, în ultima săptămână, împins fiind de președintele organizației Târgu-Jiu a PSD, Aurel Popescu și o facțiune influentă din Pro România.

Candidatul, în faza pe proiecte
Adrian Tudor și Ciprian Florescu sunt cele două nume rămase în cursa pentru o candidatură din partea PSD la Primăria Târgu-Jiu. Șefii social-democraților vor decide, în aceste zile, cine îl va înfrunta pe primarul Marcel Romanescu, în alegerile locale din această vară, după ce vor analiza proiectele pe care cei doi le au pentru municipiul Târgu-Jiu. Deși, Ciprian Florescu părea ieșit din cursă, acesta a reapărut, public, în ultima săptămână, și s-a repoziționat în favoarea candidaturii la funcția de primar al urbei.
Surse din partid afirmă că reactivarea lui Florescu are ca resort asigurările primite de acesta de la Aurel Popescu, președintele PSD Târgu-Jiu, că-i va oferi susținere, împreună cu o facțiune extrem de influentă care conduce, de facto, filiala județeană a Pro România, în schimbul postului de viceprimar.

Văcaru: Vom merge separat la locale!
De altfel, există unele speculații care dau ca sigur faptul că PSD și ProRomânia ar putea avea liste comune la alegerile locale, însă negate de deputatul Alin Văcaru. ,,Vom merge separat la locale. Poate vor exista câteva excepții, gen comuna Runcu, însă sunt multe lucruri de discutat”, a precizat Alin Văcaru, liderul organizației Gorj a Pro România, fără să excludă, în totalitate, varianta susținerii candidatului PSD la Primăria Târgu-Jiu. Trebuie spus că, deocamdată, filiala are un candidat ,,de principiu” la Primăria Târgu-Jiu, după ce Gabriel Coica a fost desemnat de organismul de conducere al organizației municipale, însă a doua zi, șefii formațiunii au anunțat că se va efectua un sondaj ale cărui rezultate se lasă așteptate.
Claudiu Matei

2 COMENTARII

  1. Bai fraților ăștia din PSD au înnebunit, pai ma idioților după ce ați distrus partidul cu proasta secolului la prezidențiale acum veniți la primărie cu doi analfabeți ca sunt copii unor securiști, ma sunteți nebuni Webber ești cu pluta pe Jiu, o sa luați praf in ochi cum ați luați cu proasta secolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here