Stănești: Un deceniu de așteptare pentru un titlu de proprietate! Doi septuagenari au pierdut timp și bani pentru legalizarea unui teren

2875

Soții Pușa și Dumitru Toader, în vârstă de 76 de ani fiecare, din comuna Stănești, sat Pârvulesti, așteaptă de zece ani să obțină de la autoritățile locale un titlu de proprietate pentru un hectar de teren situat în zona Aeroport-Tarlale. Terenul a fost moștenit de cei doi de la bunicul femeii, fost veteran de război. Practic, Pușa Toader a moștenit terenul în 2013 dar fără titlu de proprietate. A început imediat demersurile la primăria din Stănești pentru a obține titlul de proprietate. Autoritatea locală, aflată sub conducerea lui Vasile Pârvulescu, primar cu mai multe mandate, în loc să ajute femeia să obțină actul respectiv, practic, a împiedicat-o să îl capete. Printr-o lipsă de profesionalism și multă nepăsare, responsabilii primăriei nu au făcut diligențele necesare la OCPI Gorj. Iar în decembrie 2013 i-au determinat pe cei doi soți să accepte un alt teren din zonă, pe motiv că proprietatea pe care o aveau în acte nu poate fi transmisă proprietarilor de drept. Oamenii au acceptat, mergând pe buna credință a UAT-ului, negândindu-se vreun moment că vor mai trece încă aproape zece ani și ei tot nu vor avea titlul de proprietate dorit.

Soții Toader, ajunși la venerabila vârstă de 76 de ani și locuind destul de departe de primăriei, au tot făcut drumuri către autoritatea locală, solicitând în nenumărate rânduri titlul respectiv, cu speranța că vor trece peste birocrație și vor obține actul dorit. Au făcut diligente nenumărate și la OCPI, instituție care a întors de mai multe ori documentația Primăriei Stănești, legat de aceasta proprietate, constatând deficiențe din punct de vedere tehnic. Ambii cetățeni au ajuns la capătul răbdării când au văzut că și terenul primit la schimb este prost, nerodnic, plin de piatră de la fostul aeroport și nici măcar pe acesta nu îl pot stăpâni în mod legal.
Au început din nou să bată drumurile, de la primărie la OCPI și retur, la Prefectura, la primărie din dorința de a obține titlul pentru care au cheltuit atâția bani și au pierdut atâta timp. Soții sunt convinși că se mizează chiar pe vârsta lor pentru că problema să fie oarecum îngropată. Din acest motiv, au cerut transparență și au apelat la presă pentru a obține promisiuni ferme că problema lor, măcar în al doisprezecelea ceas, se va rezolva.
Miercuri dimineață, cei doi sori s-au prezentat în fața actualei administrații locale și au discutat, de fata cu jurnalistul de la Gorjeanul, despre problema lor.
Noul primar al localității și noul secretar au încercat să lămurească proprietarii că problema este rezolvabilă și că a fost moștenită de actuala conducere a primăriei de la fosta administrație.
Secretarul primăriei a explicat că a făcut la rându-i demersuri noi către OCPI și deși o dată actele au fost întoarse are toată convingerea că în perioada imediat următoare problema se va rezolva prin eliberarea titlului de proprietate.
Cei doi sori au plecat lămuriți de la primărie dar nu cu convingerea că problema se va rezolva după atâta timp.
,,Sunt deficiente parcelare și cu siguranță OCPI va întoarce iar documentația cum a mai făcut-o deja de trei ori.
Stăm cu convingerea că vom obține titlul dar ne așteaptă și la respingerea documentației, deoarece am mai trecut de câteva ori prin asta.
Este incredibil că pentru un titlu trebuie să aștepți un deceniu, în timp ce restul locuitorilor au primit aceste acte”, a declarat femeia.
Cert este că secretarul primăriei a recunoscut că a găsit în instituție 20 de probleme similare, iar 8, printre care și acest inconvenient, încă nu au fost rezolvate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here