Stănculete i-a luat oficial locul lui Neaţă

167

stanculete scaun neataMedicul ginecolog Vasile Stănculete a fost numit oficial manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Ordinul de numire a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Acesta nu a precizat cât timp va dura interimatul lui Stănculete, medicul urmând a ocupa funcţia de manager până la selectarea unei forme de management a spitalului.

Noua conducere interimară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost prezentată, vineri, în cadrul unei conferinţe, de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Actualii membrii ai comitetului director vor cupa funcţiile pe care au fost numiţi până la selectarea unei forme de management a spitalului. Numele directorilor medical, economic şi de îngrijiri medicale au fost făcute publice miercuri, 31 august, atunci când preşedintele CJ Gorj a emis dispoziţia de numire în funcţiile respective. Astfel, în locul fostului director medical Constantin Pălivan a fost numit medicul neurolog Căliman Eugenia Cristina, în locul directorului economic Steluţa Udriştoiu a fost numit Dumitru Vienescu, iar directorul de îngrijiri medicale, Maria Gridan, a fost menţinută pe funcţie, ea ocupând şi anterior acest post.

Stănculete, uns în funcţia de manager interimar

În urma demisiei managerului unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, preşedintele CJ Gorj a semnat, vineri, dispoziţia de numire în funcţie a noului manager interimar, Vasile Stănculete. Acesta este medic primar ginecolog, el ocupând şi funcţia de coordonator al Policlinicii Târgu-Jiu. “Am condus Policlinica şi am încercat în Policlinică, până acum, să fac cât s-a putut pentru bunul mers al activităţii în Ambulatoriu şi cred că în afară de mine nimeni nu a făcut pentru Policlinică câte lucruri am realizat eu. Ultima perioadă a fost fără nicio indemnizaţie; am făcut lucrul acesta, puţin credibil pentru cei mai mulţi dintre dumneavoastră. Am destui colegi, medici foarte buni. Cred despre mine că sunt un foarte bun organizator, cred că sunt un tip corect şi nu port ranchiună la oamenii cu care am avut un conflict”, a declarat, vineri, Vasile Stănculete.

Călinoiu are încredere în noii directori

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a precizat că le acordă noilor directori toată încrederea sa şi tot sprijinul necesar pentru a pune ordine în spital şi că aşteaptă ca neregulile şi constatările efectuate de către comisia judeţeană care a pus în aplicare raportul comisiei ministeriale să fie remediate. “Le acord încrederea, tot sprijinul necesar a pune ordine în Spitalul Judeţean. De asemenea, în ce mă priveşte, niciodată nu mă voi implica în ceea ce înseamnă activitate profesională; de acest lucru sunt direct responsabili. Voi fi alături de ei în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor necesare, cât să putem răspunde, şi în condiţiile acestea, la o situaţie dificilă astfel încât beneficiarul spitalului – pacientul – să fie asigurat, ca şi cadrele medicale care lucrează aici, că există o preocupare pentru ridicarea condiţiilor medicale” a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Numirile noilor directori ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au avut loc, după ce fosta echipă managerială a spitalului, formată din Gheorghe Neaţă – manager şi Constantin Pălivan – director medical, şi-a dat demisia. Demisiile lor au survenit ca urmare a anchetei în cazul morţii tinerei de 17 ani, Raluca Tulic.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here