Stănculete: „Sper ca Spitalului Judeţean să-i meargă mai bine cu management privat”

138

Vasile Stănculete, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu susţine că nu este supărat că se va organiza licitaţie pentru conducerea unităţii. Mai mult decât atât, Stănculete a declarat că speră ca spitalului să-i meargă mai bine după ce va avea management privat.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Gorj, din data de 27 iulie se regăseşte şi proiectul de hotărâre privind aprobarea exercitării conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, de către o persoană juridică selecţionată prin licitaţie publică. Aflat în concediu de odihnă, Vasile Stănculete vorbeşte cu detaşare despre înlocuirea sa cu un manager privat. De profesie medic ginecolog, Stănculete spune că nu are probleme în privinţa viitorului său, după părăsirea scaunului de manager. „Eu sunt medic primar ginecolog şi nu am probleme, pentru că eu am o carieră pe care o voi urma. Cât priveşte înlocuirea mea cu un manager privat, pot să spun doar că sper ca spitalului să-i meargă mai bine cu managementul privat. Nu sunt supărat. Este o hotărâre a Consiliului Judeţean, nu a noastră”, a declarat Vasile Stănculete, managerul interimar al SJU Târgu-Jiu.

„Mi-am demonstrat că pot să fac şi acest lucru”
Vasile Stănculete a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în urmă cu aproape un an de zile. După ce coordonase activitatea Ambulatoriului SJU o bună perioadă de timp, Stănculete avea o oarecare experienţă în privinţa conducerii unei unităţi sanitare. Totuşi, să conduci destinele unui spital judeţean de urgenţă nu este un lucru uşor, dar, după cum declară el, „mi-am demonstrat că pot să fac şi lucrul acesta şi chiar l-am făcut foarte bine”.
Cât priveşte reacţiile cadrelor medicale vizavi de managementul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, majoritatea consideră că va fi destul de greu şi există temeri cum că nu va fi atât de bine precum se speră.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here