Stan a rămas fără funcția de primar

2612

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a emis, ieri, ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan. Edilul se află de mai multe luni sub control judiciar și nu a putut reveni la primărie, fiind trimis în judecată pentru mai multe fapte penale. Ordinul de destituire poate fi contestat în instanță, în termen de 10 zile.

Pentru că au trecut luni bune de când Stan nu a mai trecut pe la primărie, secretarul a întocmit un referat către Prefectura Gorj. Potrivit Codului Administrativ, mandatul primarului încetează de drept dacă se află în „imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfăşurarea activităţii în bune condiţii timp de 6 luni, pe parcursul unui an calendaristic”.
Drept urmare, prefectul Iulian Popescu a emis ordinul de încetare a mandatului edilului din Albeni. Decizia a fost luată în ziua în care Stan a contestat la Curtea de Apel Craiova măsura controlului judiciar dispusă împotriva lui de judecătorii gorjeni.
„În baza art. 206 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Stan Silviu Ionuţ împotriva încheierii nr. 60 din data de 12.07.2023 pronunţată de Tribunalul Gorj în dosarul nr. 2887/95/2022/a6. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 250 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, au decis magistrații.
Pe durata acestei măsuri preventive, primarul nu avea voie să comunice, direct sau indirect, cu martorii din dosar, fiind vorba de majoritatea salariaților din primărie. Din acest motiv, Stan nu s-a putut întoarce la primărie.
La conducerea localității a rămas viceprimarul Cristinel Țîrcomnicu, de la PNL, care a primit atribuții de primar.
Stan se află în concediu de odihnă. El poate contesta ordinul de demitere la Tribunalul  Gorj. Primarul a fost trimis în judecată pentru luare de mită, instigare și divulgare de informații secrete de serviciu și trafic de influență. Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor după ce unul dintre angajați i-a cerut să-i dea șpaga înapoi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here