Stagii de practică în Germania, pentru elevii de la Peștișani și Bustuchin!

328

În această perioadă, un grup de 20 de elevi din clasele a XI-a de la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Peștișani și Liceul Tehnologic Bustuchin efectuează stagii de practică în Germania, alături de profesorii însoțitori Ana Susanu și Elena Popescu, în cadrul Proiectului nr.: 2017-RO01-KA102-036155, ,,Erasmus+ Profesioniști Europeni!,,. Stagiile au loc, mai exact, la Centrul de formare profesională Handwerkskammer Potsdam din Germania.

Luând în considerare necesitatea îmbunătățirii calității și dimensiunii internaționale a educației și formării profesionale oferite de instituțiile de învățământ, prin proiect s-au realizat stagii de formare profesională pentru elevii care învață în școlile partenere, din domenii și specializări recunoscute peste graniță. Prin implementarea proiectului s-au îndeplinit obiectivele propuse: dobândirea de compețente de către 60 de elevi ai liceelor tehnologice, membre ale consorțiului județean, în vederea creșterii competitivității pe piața forței de muncă; dezvoltarea de consorții VET și consolidarea parteneriatelor ECVET transnaționale în scopul învățării la locul de muncă, în cadrul companiilor și creșterii angajabilității tinerilor europeni; dezvoltarea compețentelor elevilor în vederea conștientizării și înțelegerii culturii țărilor europene și dezvoltării sentimentelor de cetățenie și identitate europeană.
“De-a lungul anilor, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Peștișani și-a conturat imaginea unei școli care poate să ofere o bună educație din perspectiva dezvoltării profesionale și integrării socio- profesională a absolvenților, ținând cont de cerințele de dezvoltare socio-economică regională, națională sau chiar europeană. Acest lucru a fost posibil datorită instrumentelor de finanțare europene, liceul derulând patru proiecte LdV – IVT, două proiecte Erasmus+ , precum și alte proiecte din fonduri europene. Proiectele derulate au avut un impact pozitiv asupra performanțelor elevilor, asupra profesorilor, atât la nivelul școlii și comunității locale, cât și la nivel județean sau național. Am aplicat și în acest an școlar un nou proiect Erasmus+ ,,Meseriași în Europa!” prin care, alături de elevii din învățământul liceal vrem să dăm o șansă și elevilor de la învățământul profesional de a participa în acest gen de proiecte, încercând să atragem cât mai mulți elevi către școlile profesionale”, a declarat Iliescu Marinela, directorul Liceului Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” Peștișani.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here