Stadiul lucrărilor la centura Târgu-Jiului. Director: Mobilizarea este bună

648

Șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova a vizitat, miercuri dimineață, șantierul centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu, pentru a verifica ritmul de lucru și stadiul lucrărilor.

„Fiecare lucrare de infrastructură rutieră de pe raza DRDP Craiova este la fel de importantă. Astăzi am verificat stadiul lucrării și mobilizarea antreprenorului de pe Varianta de Ocolire a Municipiului Târgu Jiu. Se lucrează la terasamente, structuri, se așterne asfalt, mobilizarea este bună. Noul antreprenor a ajuns la un stadiu fizic de peste 18%, acum că a găsit, împreună cu noi, rezolvarea problemelor întâmpinate la începutul lucrările, sunt sigur că lucrarea intră în linie dreaptă și țintele asumate vor fi atinse”, a declarat Călin Cosmin Petruț, directorul regional al DRDP Craiova. Investiția trebuia finalizată încă din toamna lui 2016. După ce a fost reziliat contractul cu primul constructor, în septembrie 2020, Compania de Drumuri a semnat cu asocierea Secol Societa Edile Costruzioni e Lavori SA – Secol Romania SRL, pentru continuarea lucrărilor. Valoarea contractului este de 207 milioane lei fără TVA.
Lucrările proiectate constau în construcția a 19,987 km de variantă ocolitoare, 3 noduri rutiere, 2 intersecții giratorii și mai multe poduri și pasaje. Centura ar urma să fie gata la sfârșitul anului viitor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here