Stabor ţigănesc pentru nepoata “violată” a lui Potîrcă

290

Răpirea nepoatei minore a lui Ninel Potîrcă din cartierul Meteor şi atitudinea manifestată apoi de părinţii fetei, după eliberarea din arest a tânărului acuzat de viol, a împărţit, la finalul săptămânii trecute, ţigănia în două. Unii rromi din Meteor s-au arătat şocaţi că familia fetei l-a acuzat pe amorez de viol apoi l-au luat acasă la ei şi l-au băgat în patul minorei, alţii au aplaudat gestul familiei Ralucăi. Cazul a necesitat întrunirea duminică a staborului ţigănesc, membrii acestui for cerând Protecţiei Copilului Gorj să intervină pentru fata, obligată acum de părinţi, să doarmă cu cel care a răpit-o şi dezvirginat-o.

Raluca, nepoata lui Ninel Potîrcă, în vârstă de 13 ani a fost răpită de la domiciliul din Meteor, săptămâna trecută, de Robert, un băiat înfiat al unei alte familii rrome, el în vârstă de 19 ani. Băiatul era gata să se însoare cu o altă fată din etnie, dar a pus ochii pe Raluca şi a fugit cu ea. La scurt timp, după ce părinţii fetei au alertat autorităţile, fata a fost adusă înapoi acasă, fiind găsită cu iubitul la un motel din Runcu, iar amorezul a fost băgat după gratii. A stat 24 de ore după gratii în arestul IPJ Gorj, fiind cercetat pentru lipsire de libertate şi raport sexual cu un minor. La ieşirea din arest, surpriză, cei care l-au luat acasă la ei au fost însă părinţii fetei.

potirca cu nepoata_bunRobert împarte patul cu Raluca?!
Rromii mai în vârstă din Meteor s-au prezentat la uşa familiei fetei, la finalul săptămânii trecute, cerând să respecte legea ţigănească, cu atât mai mult cu cât băiatul fusese logodit cu o altă tânără. Au fost alungaţi de la poarta fetei de părinţii acesteia care le-au strigat că ei nu respectă legea ţigănească, ci doar legea românească. Legea în cauză pedepseşte însă raporturile sexuale cu un minor, fata fiind obligată de familie, spun judecătorii rromi din Meteor, să-i fie “soaţă” cercetatului Robert.
Tot judecatătorii bănuiesc că părinţii celor doi s-au înţeles, fetei fiindu-i cumpărată virginitatea.

Stabor duminică pentru rezolvarea problemei
Duminică, judecătorii etniei trebuiau să se întrunească pentru a pune pe tapet relaţia ilegală dintre Raluca şi Robert şi efectele ei asupra altor tineri din etnie. Staborul s-a amânat însă, potrivit ultimelor informaţii, asta după ce s-a auzit că o altă tânără din Meteor ar fi fost răpită în acelaşi fel.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here