SSS, adică , mai pe înţeles, Sfidarea Sforarului Şef!

167

foto predo 2Când scriu aceste rânduleţe, Opoziţia nici n-a intrat la fostele consultări cu preşedintele Traian Băsescu. Acelea transformate într-o invitaţie la dialogul pentru desemnarea unui nou premier. În locul primului-ministru interimar Cătălin Predoiu. Un avocat ascultător, nimic de zis, dar cam atâtica.

N-a ieşit din comenzile-consemnul dat Justiţiei de Sforarul Şef – Traian Băsescu. Cică ar avea trecere pe la Coana Europă, staţionată pe la Bruxelles. Fuse pus ca să-i crească CV-ul, cu un rând acolo. De câteva ore. Altul mai la îndemână nu fu! Ce n-aţi priceput? Vasile Blaga arte nişa lui, la Senat, primită cadou de la PSD. Şi, oricum, n-ar fi acceptat! Mai nou, discursul liderului social-democraţilor, Victor Ponta, s-a nuanţat. Nici din greşeală nu-l mai atacă pe preşedintele Traian Băsescu. Marota cu „Jos Băsescu!” a rămas ca un laitmotiv al protestatarilor din stradă. Şi, mai încolo, prin luna martie, cam în toată ţara se va scanda la fel. Un prim ministru tehnocrat n-ar strica. N-o să fie, întrucât PDL nu doreşte aşa ceva. Doar USL s-ar arăta bucuroasă şi, probabil, prin demisia prim- Sinistrului Emil Boc, un nou Guvern va trebui să treacă, obligatoriu, prim Parlament. Goarna PDL anunţa că numirea primului ministru este o chestiune de ore. Asta, care va să zică, PDL ia în derizoriu grava problemă a numirii unui premier care să organizeze o continuitate, o stabilitate şi, mai ales, organizarea unor alegeri corecte. Despre morţi numai de bine!, zice o veche vorbă populară. Şi aici îl trecem pe aghiotantul Păpuşarului Traian Băsescu. Acela care-a condus şi defunctul Guvern. Şi, bineînţeles, ar vrea să tragă sforile în continuare. Are prim miniştrii de rezervă: Mihai Răzvan Ungureanu – directorul SIE, omul de afaceri Cătălin Georgescu şi Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Banca Mondială. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu se va compromite. Nici Mihai Tănăsescu nu lasă vrabia din mână pe cioara de pe gard. George Cristian Maior are un as în mânecă şi nu-l lasă. Nici consilierii Guvernatorului Mugur Isărescu bănuiesc că nu-i mai fac jocurile celui mai mare Sforar al Ţării. Alte nume, tot de rezervă, nu văd să intre în cărţi. Socotelile de-acasă, de regulă, nu se potrivesc cu cele din târg. Liderii USL – Victor Ponta şi Crin Antonescu – vor cere şi se vor lupta pentru alegeri anticipate. Primul pas, al sacrificării aghiotantului Dictatorului, s-a comis. Şi aici meritele aparţin, în primul rând, străzii. USL mai speră în două căderi de Guvern şi alegeri anticipate. Aşa ar fi normal. Ce va fi, vom vedea! Important este că lumea s-a trezit şi conştientizează cât de puternice sunt protestele. Toate câte le cloceşte Sforarul Şef sunt o Sfidare a Democraţiei. Şi chiar a bunului simţ, la urma urmei.

Ion Predoşanu

P.S. De regulă, nu joc, scuzaţi lipsa de imaginaţie, jocuri de noroc. Dacă n-am ghicit numele viitorului prim-ministru nominalizat, dacă a fost vreunul nominalizat, cer de pe acum iertăciune. Sper în mai binele României! Greşesc cu ceva? (I. Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here