Spune una, face alta! – Iacobescu de la PDL „vizează” la Medserv Min

325

Prezent în conferinţa de presă săptămânală a PDL Gorj, Marcel Iacobescu, acum secretar general al filialei judeţene a PDL, a tras semnale de alarmă legate de situaţia în care s-ar afla Medserv Min, unitate condusă acum de Valentin Mogoe. Preocupat de soarta Medserv, Iacobescu, cică dezinteresat, a ţinut să specifice că nu mai vrea să revină unde a lucrat, asta în condiţiile în care s-a judecat cu unitatea până la finalul anului trecut pentru anularea deciziei de concediere care l-a trimis acasă. Mai mult, acelaşi ,,dezinteresat” Iacobescu a avut, chiar pe rolul Curţii de Apel Craiova, în martie un proces tot cu unitatea pe care a condus-o până în 2011, legat tot de dorinţa de a reveni la Medserv Min.

Reactivat acum de către Dan Vâlceanu, preşedintele interimar al PDL Gorj, pensionarul Marcel Iacobescu, ajuns secretar general al organizaţiei, are senzaţia că poate spune presei verzi şi uscate fără ca vorbele lui să fie verificate. A făcut-o de altfel şi joi în conferinţa săptămânală a PDL Gorj când, subliniind că nu mai vrea să revină înapoi la Medserv Min, dacă i s-ar oferi ocazia, a explicat ce unitate cu probleme a condus, şi care sunt punctele slabe ale Medserv Min, evitând să atace direct spre actuala conducere, adică spre Valentin Mogoe şi spre doctoriţa Bălan.
Nu a spus însă o vorbă despre încercările sale disperate de a reveni, cu ajutorul instanţei, înapoi la Medserv Min, unitate pe care a dat-o în judecată în repetate rânduri, atât pentru anularea deciziei de concediere care l-a eliminat din SNLO, cât şi pentru pretinderea unor sume de bani. Iacobescu nu a suflat o vorbă nici despre pierderile reputate în instanţă şi nici despre faptul că a ajuns să achite bani Medserv-ului, fără a putea să revină la serviciul cu care l-a cadorisit, în urmă cu câţiva ani, PDL-ul.

Critici subtile pentru înlocuitoarea sa
Iacobescu a avut însă grijă să critice, fără să specifice cine face vinovat, că cele două ambulanţele achiziţionate de Bălan, acum director adjunct al Medserv-ului, sunt trase pe dreapta, din lipsa autorizaţilor. A spus cu greu că doctoriţa Bălan le-a cumpărat după ce i-a luat locul la cârma unităţii. A subliniat însă că investiţia a fost costisitoare şi fără beneficii, lucru relatat de altfel de presă.
Acelaşi Iacobescu s-a arătat însă suspicios că utilizarea ambulanţelor la Rânca ar aduce, cu adevărat, fonduri Medserv Min-ului, proiectul în cauză aparţinându-i actualului director, Valentin Mogoe.
Şi tot legat de Mogoe, Iacobescu a tras un semnal de alarmă şi faţă de preluarea de către unitate a Bazei Săcelu. Atenţionările lui Iacobescu sunt preluate şi de către PDL Gorj, organizaţia transmiţând, prin intermediul unui comunicat de presă, că susţine temerile secretarului general. ,,Totodată, PDL Gorj trage un semnal de alarmă privind modul defectuos în care actuala conducere a SC Medserv Min SA înțelege să managerieze societatea. Dl. Marcel Iacobescu atenționează că intenția conducerii societății de a prelua Baza de Tratament de la Săcelu nu este legală, dat fiind faptul că societatea are obiect unic de activitate, respectiv prestare de servicii medicale, iar orice venit obținut din alte activități este necuvenit și poate fi confiscat de Curtea de Conturi”, se arată în comunicatul în cauză.

Schimbat de Burlan pentru nereguli
Acelaşi Iacobescu, care s-a lăudat cu profitul adus Medserv-ului pe vremea sa, profit care l-a făcut pe Burlan să-l schimbe peste noapte din funcţie, nu a negat că a băgat bani frumoşi în buzunarul societăţii sindicalistului Cristi Fluierătoru, care deţine ambulanţe la Motru, maşini închiriate şi în prezent contra cost de către unitate. A menţionat doar că a reuşit să diminueze contactele cu firma în cauză, recunoscând şi că a fost schimbat din funcţie de către PDL, partid care a promovat-o în locul său pe dr. Bălan. Burlan declarase la momentul respectiv că schimbarea lui Iacobescu din funcţie se datora faptului că directorul cumula pensia cu salariul. De fapt, la adresa lui Iacobescu s-au făcut mai multe plângeri, din interiorul Medserv-ului, plângeri care l-au făcut pe Burlan să reacţioneze. Iacobescu recunoaşte public însă prea puţin din câte s-a spus şi s-a scris la adresa sa. Nu se fereşte să spună că a avut în subordine oameni dificili şi nu neagă că, la rândul său, a făcut investiţii(aparatură medicală şi cabinete medicale modernizate) care astăzi zac fără ca cineva să se bucure de ele. Critică însă investiţiile care s-au realizat după plecarea sa din Medserv, ca în final să menţioneze că ar fi fost mai bine ca CEO să internalizeze serviciile medicale. Brusc Iacobescu vede cu ochi critic numărul mare de angajaţi TESA ai Medserv Min-ului, şi faptul că analizeze medicale se realizau cu firme din afara judeţului. , balan

A rămas cu CA-ul UM Sadu
Iacobescu deplânge, în aceiaşi manieră, cu siguranţă, şi numeroasele beneficii pe care le-a avut de pe urma PDL Gorj. Apropiat lui Ionel Manţog, Iacobescu, pensionar al MApN, a fost promovat de PDL Gorj atât la Medsev Min cât şi în CA-ul UM Sadu. Ultima funcţie a deţinut-o până de curând asta deşi din postul în cauză nu a făcut mai nimic decât să încaseze banii lunar de la UM Sadu. Sub Iacobescu, la UM Sadu au avut loc accidente de muncă tragice, administrator special fiind colegul acestuia de partid, Marcel Hoară.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here