Sprijin pentru târgujienii fără adăpost – Casa Iris are tot mai mulţi beneficiari

133

casa iris (1)În ultima perioadă s-a observat o creştere a numărului celor care se adresează autorităţilor locale pentru a fi cazaţi la centrul pentru persoanele fără adăpost Casa Iris. De regulă, în această perioadă a anului adresabilitatea este mare, dar reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că nu vor fi probleme şi că se face faţă solicitărilor.

Casa Iris este un refugiu pentru târgujienii fără adăpost. Aici ei beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. „Casa Iris este un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Este un centru în care sunt bine-veniţi oamenii care nu au un acoperiş deasupra capului, care sunt în situaţii de mare risc, şi pe care noi îi ajutăm să depăşească aceste situaţii. Şederea lor acolo este temporară”, a menţionat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Casa Iris, salvare pentru oamenii străzii

De trei ani, Casa Iris stă la dispoziţia târgujienilor fără un acoperiş deasupra capului. Datorită serviciilor puse la dispoziţie acestor oameni, în municipiul nostru nu s-a înregistrat nici un deces din cauza frigului. „La Târgu-Jiu nu s-a înregistrat nici un caz de deces din cauza frigului, aşa cum se întâmplă în alte oraşe în fiecare iarnă”, confirmă directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

În această perioadă, la Casa Iris sunt cazate 21 de persoane, dintre care şapte sunt copii. „În acest moment, la centrul de urgenţă pentru persoanele fără adăpost casa Iris sunt cazate 21 de persoane: 14 adulţi, opt femei şi şase bărbaţi şi şapte copii cu mamele lor, evident. Având în vedere faptul că cei mai mulţi dintre copii sunt mici şi stau cu mamele lor în acelaşi pat, mai avem libere zece locuri pentru bărbaţi şi şapte locuri pentru femei, la acest moment”, a explicat Teodora Ciobanu, director al Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Creşte numărul solicitărilor

Odată cu venirea frigului a crescut numărul celor care vin să se cazeze la Casa Iris, Potrivit Teodorei Ciobanu, „în ultimele două săptămâni am constatat că numărul de solicitări pentru Casa Iris începe să crească; asta se întâmplă în fiecare an în perioada rece. Noi suntem convinşi că vom face faţă cererilor şi în această iarnă aşa cum a fost şi în anii trecuţi”.

Casa Iris dispune de „două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete; există o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare. Cei care sunt acolo cazaţi sunt în absolută siguranţă”, conform declaraţiei Teodorei Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here