Sprijin pentru apicultori. Termen pentru depunerea cererilor

1001

Ajutor de la stat pentru apicultori. Ploile abundente din primăvară au afectat albinele. „Sprijinul financiar în valoare de 20 lei/familia de albine reprezintă aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană, conform tehnologiei apicole. Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar respectiv şi în cele două exerciţii financiare precedente”, conform reprezentanţilor Ministerului Agriculturii.
Măsura a fost luată întrucât familiile de albine nu au putut să beneficieze de hrană suficientă, din cauza diminuării timpului pentru cules, precum şi a cantităţii mici de polen şi nectar, datorate fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile care s-au manifestat pe întreg teritoriul ţării, în perioada martie-mai.
Ajutorul de minimis pentru apicultură se acordă persoanelor fizice care deţin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderi familiale, precum şi altor forme asociative care îşi desfăşoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producţiei primare.
Cererile pentru ajutorul de minimis din apicultură se depun la direcțiile agricole, iar termenul de depunere este 31 octombrie 2019.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv 37 de milioane de lei se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate a Ministerul Agriculturii pe anul 2019.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here