Sprijin financiar de sute de lei pentru agricultorii gorjeni

216
Un alt sprijin financiar se acordă de către APIA Gorj sub forma unui avans de până la 70 % din sumele cuvenite pentru Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) din fondurile UE, reprezentând 209 lei pe hectar începând cu 16 octombrie a.c. De asemenea, fermierii pot angaja credite reprezentând 70 % din sumele cuvenite ca plăţi naţionale directe complementare (CNDP) aferente suprefeţelor utilizate în anul 2009 pentru care au solicitat aceste forme de sprijin.

Aceste credite vor putea fi acordate pe baza unei adeverinţe eliberată de Centrul judeţean Gorj al APIA prin care se confirmă eligibilitatea cererii de plată. Valoarea acestei forme de sprijin este de 131 lei/hectar.

Din pachetul financiar destinat susţinerii campaniei de înfiinţare a culturilor din toamna acestui an face parte şi subvenţionarea cu 30% a creditelor de producţie angajate de către producătorii agricoli. Valoarea estimată a acestui sprijin este de 146 lei/hectar.
Valoarea totală estimată a pachetului de sprijin financiar destinat înfiinţării culturilor de toamnă este de 525 lei / hectar.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here