Sprijin din partea experţilor AJOFM pentru tinerii fără un job

335

Persoanele care au vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională pot contacta experţii de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenţie pentru a primi sprijin de specialitate.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă implementează, în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare. Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea numărului de tineri NEETs înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (SPO) în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin.

2 experţi de la Gorj
În cadrul proiectului, în fiecare judeţ, au fost constituite echipe locale de intervenţie formate din experţi de ocupare, asistenţi sociali, consilieri şcolari/mediatori şcolari, care au rolul de a sprijini tânărul NEET în funcţie de nevoile concrete ale acestuia. De la nivelul judeţului Gorj, au fost desemnaţi doi experţi din cadrul echipei locale de intervenţie: Carmen Adela Petrică şi Tiberiu Zălog. Experţii de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenţie, pe lângă o serie de responsabilităţi, asigură realizarea activităţilor de bază ale proiectului: contactarea şi profilarea tinerilor NEETs, înregistrarea acestora în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, informarea şi consilierea acestora, monitorizarea parcursului tinerilor NEETs înregistraţi. Persoanele care au vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională pot contacta experţii de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenţie pentru a primi sprijin de specialitate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here