Sprijin de la Runcu pentru Dian Popescu

303

Primarul liberal al comunei Runcu, Adrian Câmpeanu, a anunţat că el şi colegii săi de partid din comună îl vor susţine la alegerile pentru şefia PNL Gorj pe Dian Popescu, şeful organizaţiei municipale Târgu Jiu. Anunţul este făcut în contextul în care până la alegeri nu mai e nici măcar o lună, iar numărul primarilor care îl susţin pe Dian Popescu este destul de mare.

„Este un preşedinte tânăr, are experienţă suficientă de la organizaţia municipală şi este şi un bun om de afaceri, având potenţial financiar pentru a investi în politică, pentru că, o ştie toată lumea, politică fără bani nu se poate. Noi îl vom pe Dian Popescu şi avem convingerea că la fel ca noi vor proceda mulţi alţi colegi din judeţ”, spune Câmpeanu.

Dian Popescu spune că nu este mirat de sprijinul pe care îl primeşte, el spunând că primarii nu prea au ce alt candidat să susţină din ceilalţi doi aflaţi în cursa pentru şefia filialei. „De partea mea sunt primarii sau viceprimarii pe care îi avem în judeţ şi care mă susţin în cea mai mare parte. Vorbesc aici de Târgu Cărbuneşti, de Câlnic, Aninoasa, Runcu, Logreşti, Scoarţa sau Turceni, ca să dau nişte exemple rapide, iar acest sprijin eu mi-l explic prin faptul că primarii ştiu cine îi poate ajuta de acum încolo din partea PNL Gorj. Ei ştiu că un Radu Angheloiu la şefia filialei i-ar da de tot la PSD, inclusiv la alegerile din 2012, iar domnul Navlea nu prea contează în această luptă electorală. PSD este un real pericol pentru PNL şi de aceea oamenii se coagulează în jurul meu. Ei au simţit pe pielea lor ce înseamnă să ai ca partid un preşedinte şi doi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean care să fie de partea PSD, iar eu le spun că de acum încolo cineva se va lupta pentru ei într-o altă direcţie. E drept că nici domnul Morega nu s-a lăsat la cei de la PSD, dar, în cazul lui Radu Angheloiu treburile stau cu totul altfel şi, repet, primarii ştiu asta”, spune Dian Popescu.

Ion Navlea, în schimb, neagă acuzaţiile şefului său de la organizaţia municipală şi spune că, de fapt, el este cel ce va câştiga din primul tur. Candidatul respectiv declară că el merge în judeţ şi îşi face campanie printre colegii care i-au promis deja susţinere sau pe care speră să-i convingă să-l susţină şi acum are convingerea că, dacă nu din primul tur, va câştiga din cel de-al doilea. „Eu sper să nu mai fie nevoie de un al doilea tur pentru că lucrurile ar dura prea mult. Nu mă pot lăuda, e drept, că mă susţine nu ştiu ce primar şi nu ştiu ce viceprimar, dar eu vă spun altceva, pe mine mă susţin delegaţii care vin la conferinţa judeţeană. Primarii sunt vreo 14 la număr, iar delegaţii care participă la alegeri sunt 335, iar pe mine mă susţin cei din urmă. De asta stau şi liniştit, nu am nici un stres, ştiu că voi câştiga din primul tur”, spune Navlea.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here