Sporuri în bani pentru asistenții medicali SMURD!

793

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, astăzi, în calitate de for decizional, o lege care introduce „asistentul medical din cadrul echipajelor de intervenție terestră și aeriană SMURD” în categoria angajaților care vor primi sporuri în bani pentru activitatea desfășurată în afara programului de lucru. Legea a fost adoptată cu 255 de voturi ‘pentru’, 2 voturi ‘contra’ și 34 de abțineri. Actul normativ merge la șeful statului pentru promulgare și se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial.

  • „(2) Activitatea desfășurată de asistentul medical, de operatorul registrator de urgență, dispecerul/radiotelefonistul și de șoferul autosanitarei/ambulanțierul din cadrul serviciilor de ambulanță precum și de asistentul medical din cadrul echipajelor de intervenție terestră și aeriană SMURD, pentru acordarea asistenței medicale de urgență , în afara programului de la norma de bază, se asimilează cu activitatea personalului sanitar care efectuează gărzi și beneficiază de drepturile prevăzute la cap.II art.3 din anexa II la Legea-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, in condițiile în care nu beneficiază de timp liber corespunzător pentru activitatea desfășurată peste durata normală a timpului de lucru”, prevede legea care a trecut de Parlament.

Drepturile de care vor beneficia asistenții medicali SMURD sunt:

1. Gărzile efectuate în afara programului de lucru în zilele lucrătoare se salarizează cu un spor de până la 75% din tariful orar al salariului de bază.

2. Gărzile efectuate în afara programului de lucru în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, potrivit dispozițiilor legale, nu se lucrează, se salarizează cu un spor de până la 100% din tariful orar al salariului de bază.

Sursa, Stiri pe surse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here