Sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, medaliați la Campionatul European de FoxOring

931

În perioada 29 septembrie – 4 octombrie 2021, în munții Zilyna din Slovacia, s-a desfășurat Campionatul European de FoxOring (Radioorientare sportivă). Echipa națională a României a fost formată din 5 sportivi, toți de la Palatul Copiilor Târgu Jiu, antrenați de profesorul Adrian Marcu. După cele patru probe de concurs, desfășurate în tot atâtea zile, sportivii gorjeni au reușit să câștige 7 medalii, dintre care 2 de aur, 4 de argint și una de bronz.

„Prima zi de concurs s-a desfășurat în pădurea Lietavská Svinná, străjuită de ruinele castelului cu același nume. Aici s-a alergat în proba clasică de 3.5MHz, traseul, de circa 10 km, trecând chiar prin curtea castelului. Cu această ocazie, reprezentanții Palatului Copiilor Târgu-Jiu și-au adjudecat primele două medalii. În a doua zi s-a desfășurat proba de sprint, în pădurea Babkov, o zonă stâncoasă, traseul fiind unul scurt, specific acestei probe, de circa 3 km lungime. A fost ziua cu cele mai bune rezultate pentru sportivii noștri: 2 medalii de aur și 2 de argint”, a declarat profesorul Adrian Marcu.

„Proba de clasic 144 MHz s-a desfășurat în ziua a treia, în pădurea Pond Košiare, zona fiind asemănătoare cu zonele de concurs de la noi din țară. După traseul cu lungimea de 12 km s-a câștigat o medalie de argint. În ultima zi de concurs s-a desfășurat competiția de ștafetă foxoring, terenul de concurs, din zona Valley Rybna, fiind unul mai blând din punct de vedere al diferențelor de nivel față de zilele precedente. Traseul de 4 km pentru fiecare din cele trei schimburi a fost parcurs în viteză foarte mare, timpii câștigători fiind foarte mici. Am reușit și aici să obținem o medalie de argint. În timpul competițiilor, sportivii noștri au testat noile aparate de foxoring, obținute printr-un proiect cofinanțat din bugetul județului Gorj pe anul 2021”, a mai spus antrenorul sportivilor gorjeni.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here