Sportive gorjence, premiate de Primăria Târgu-Jiu

348

Două dintre cele mai bune sportive din Gorj şi din România au fost premiate luni de către autorităţile locale din TârguJiu.

Este vorba despre canotoarea Denisa Tîlvescu şi atleta Andreea Pîşcu. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Târgu Jiu a fost supus aprobării un proiect de hotărâre privind acordarea unor premii în bani pentru sportivele Denisa Tîlvescu – canotaj – 10.000 lei net și Pîșcu Andreea Alina – atletism – 7.500 lei net.
”Având în vedere rezultatele excepționale obținute de cele două sportive, care contribuie din plin la promovarea imaginii municipiului Târgu Jiu și a județului Gorj, respectiv: Denisa Tîlvescu – dublă medaliată cu aur la Campionatul European de Canotaj 2018 și Andreea Pîșcu Alina – medalie de bronz la Campionatul Național de Cros 2018 și medalie de argint la Campionatul European Cros 2017, precum și propunerile venite din partea domnului antrenor maestru emerit Ion Bură și a Diecției Județene pentru Sport și Tineret Gorj, propunem premierea celor două sportive cu suma totală de 17.500 lei net. Precizăm că domnișoara Denisa Tîlvescu este și cetățean de onoare al municipiului Târgu Jiu. Banii pentru premii vor fi asigurați din bugetul local prin diminuarea sumelor prevăzute pentru CSM Târgu Jiu, cap. 6702 Cultură, recreere și religie – titlul I – cheltuieli de personal”, se arată în referatul întocmit de conducerea Direcției Turism și Evenimente Culturale.
Canotoarea Denisa Tîlvescu a obținut, în acest an, două medalii continentale de aur la Campionatele Europene de seniori de la Glasgow. De altfel, atleta Andreea Pîşcu şi-a propus să se califice la următoarea Olimpiadă de Vară, după ce a obţinut numeroase medalii la competiţiile interne şi internaţionale. Totodată, în vara acestui an sportiva Andreea Pîşcu s-a clasat pe locul al 11-lea, la individual, la Campionatul Mondial de Alergare Montană pe distanță lungă, desfăşurat în luna iunie în Polonia. Andreea a contribuit în acest mod decisiv la medalia de bronz cucerită de România la echipe.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here