Sportivă din Gorj, prezentă la Rio: “E un vis împlinit”

349

Canotoarea din Tg-Jiu, Denisa Tîlvescu, va fi alături de lotul olimpic român la prestigioasa competiţie desfăşurată la Rio de Janeiro. Sportiva din Gorj este rezervă la această olimpiadă şi a declarat că experienţa din Brazilia va fi una extraordinară: “Participarea la jocuri e un vis împlinit, deşi merg ca rezervă, experienţa pe care o trăieşti acolo nu se poate descrie. E competiţia supremă, unde orice sportiv îşi doreşte să ajungă!”
Denisa s-a declarat încrezătoare că ţara noastră poate obţine medalii la această disciplină sportivă, precizând că este pregătită să intre în concurs dacă se va apela la ea. Deşi Simona Halep şi alţi sportivi de calibru din lume s-au retras de la Olimpiada din America de Sud din cauza virusului Zika, canotoarea a spus că nu s-a gândit foarte mult la acest aspect: “Reţineri privind deplasarea în Brazilia sunt, dar destul de mici. E important să speri până în ultima clipă că vei concura, pentru asta munceşti ani întregi. Canotajul poate obţine o medalie, poate chiar două”.
Denisa Tîlvescu are 20 de ani şi este multiplă campioană mondială și europeană la juniori, campioană olimpică la tineret, iar debutul în rândul senioarelor i-a fost încununat cu o medalie de bronz.
Sportiva noastră a devenit cunoscută pe plan mondial când a obţinut locul 1 la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing în 2014, în proba de două rame.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here