Spor de 100% pentru personalul care asigură continuitatea activităţii în spitale

653

Şi în acest an, angajaţii spitalelor şi ai unităţilor de asistenţă socială, care lucrează în zilele de repaus săptămânal, de sărbătorile legale şi în alte zile declarate libere, conform legii, vor primi un spor de 100% din salariul de bază. Conducerea Sanitas Gorj confirmă că acest spor se va acorda și în 2016.

Conducerea SANITAS îi informa, anul trecut, pe toţi conducătorii unităţilor sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială că „munca prestată de personalul care lucrează în vederea asigurării continuităţii activităţii, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru, se plăteşte cu spor de 100% din salariul de bază şi a funcţiei îndeplinite”. Conducerea UJT SANITAS Gorj, pentru a întâmpina unele conflicte sociale, făcea atunci apel la conducătorii unităţilor mai sus menţionate să aplice prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, anexa III, cap. III, art. 2 alin. (1) şi (2).
Reprezentanții SANITAS confirmă că şi în acest an se aplică prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, anexa III, cap. III, art. 2 alin. (1) şi (2). “Sporul de 100% se acordă și în acest an, pentru angajaţii spitalelor şi ai unităţilor de asistenţă socială, care lucrează în zilele de repaus săptămânal, de sărbătorile legale şi în alte zile declarate libere, conform legii”, confirmă Valentin Popa, președintele Sindicatului Sanitas Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here