Sponsorii PD-L câştigă miliarde pe criză – CE Turceni plăteşte “datoriile” din campanie!

142

deschidereAu plătit cu o mână spre PD-L în campania electorală dar şi-au triplat câştigurile după ce partidul a ieşit câştigător la alegeri. Aceasta este formula aplicată de majoritatea sponsorilor ,,portocalii” care şi-au rotunjit conturile, în timpul guvernării pedeliste, evident din contracte cu statul.

Complexurile energetice şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia din judeţul Gorj au fost sursele de finanţare preferate ale sponsorilor PD-L, unii câştigând chiar recent, din nou, contracte avantajoase cu aceste societăţi de stat. Unele s-au obţinut chiar prin negociere directă.

Complexul Energetic Turceni a atribuit, recent, un contract, împărţit însă pe loturi, mai multor firme cunoscute din anturajul PD-L. Acesta privea asigurarea de echipamente individuale de lucru şi de protecţie pentru salariaţii unităţii. Valoarea totală a contractului era de aproape 14 miliarde şi jumătate de lei vechi.

Pedelista Plăcintă, încă un contract cu CE Turceni

Una dintre firmele care a câştigat o parte din contract, asta fiind de fapt a doua oară când asigură echipamentele de lucru pentru salariaţii CE Turceni, este SC Sorste SA Focşani. Această firmă aparţine soţilor Plăcintă-Sobota, Sorina Luminiţa Plăcintă fiind membru PD-L, ea ocupând pentru o scurtă perioadă de timp şi funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului. Firma lui Plăcintă a obţinut astfel, în urma licitaţiei de la CE Turceni, aproape un miliard şi jumătate de lei vechi.

Bani de la CE Turceni pentru aceeaşi lucrare a câştigat şi firma Gatmat Prod SRL din Târgu-Jiu, societate apropiată liderilor PD-L din Gorj care, de altfel, a mai pus mâna pe mai multe licitaţii importante de la instituţii publice din Gorj, conduse de pedelişti. Această firmă a executat astfel mai multe lucrări de modernizare, una destul de controversată, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, a asigurat, de asemenea, rechizite pentru elevii gorjeni iar acum a obţinut peste un miliard şapte sute de milioane de lei vechi de la CE Turceni, tot pentru aceste echipamente.

UMR Rovinari, bani prin negociere

Cunoscutul sponsor al PD-L, UMR Rovinari, care a donat anul trecut 3 miliarde de lei către partidul portocaliu, are grijă să strângă cu ambele mâini banii şi contractele avantajoase cu statul. Ultimul contract atribuit către UMR, doar prin negociere, a fost câştigat de firma din Rovinari, de la Complexul Energetic Turceni. Producătorul de electricitate a pus la bătaie aproape patru miliarde şi jumătate de lei vechi pentru ca cei care vor obţine contractul să vină cu ,,soluţii pentru evacuarea şi depozitarea deşeurilor rezultate în procesul de ardere a cărbunelui”. Banii se vor împărţi însă între mai multe firme, iar, alături de UMR Rovinari se va mai bucura de bani şi SC Alpha Construct Mehedinţi, firma cunoscutului afacerist Constantin Izvoranu, apropiat pedelistului Ionel Manţog.

UMR Rovinari are licitaţii câştigate şi la Complexul Energetic Turceni, valoarea contractului depăşind 9 miliarde de lei vechi dar şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Reamintim că UMR SA Rovinari a încheiat, în decursul anului trecut, 60 de contracte cu statul, semnate, de regulă, cu directorii pedelişti ai societăţilor din mineritul şi energia gorjeană. Pentru aceste contracte UMR SA a încasat aproximativ 720 miliarde de lei vechi.

Romsoft Râmnicu-Vâlcea, 14 miliarde de lei vechi

O altă firmă ,,de casă” a PD-L, Romsoft SRL Râmnicu-Vâlcea, cea care a vândut softul Oracle spre SNLO dar şi spre Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari, şi-a majorat şi ea contul cu 14 miliarde de lei vechi. Banii au venit de la CE Turceni pentru ,,Upgrade licenţe Oracle-Implementare Sistem de Suport Decizional (SSD)-Soluţie de Raportare Managerială”. Romsoft Vâlcea a fost singura firmă care a participat la licitaţie. Firma a câştigat enorm de pe cârca celor trei unităţi de stat, afacerile fiind făcute, se vehiculează, şi în acest caz, prin intermediul tot al lui Ionel Manţog.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here