Sponoche a băgat-o în preaviz forţat pe doctoriţa Coman

2114

Supărat că presa locală a aflat ce atitudine incorectă a adoptat managerul SJU Târgu-Jiu faţă de doctoriţa Elena Coman, Marius Sponoche a avut grijă să se răzbune pe aceasta. A profitat, astfel, de dorinţa acesteia de a demisiona din spital, mai ales că, femeia, îngrozită de ameninţările lui Sponoche, a decis ca e mai bine să plece singură decât să mai stea la mâna managerului, obligată fiind să-l roage să-i mai dea o prelungire de suspendare de contract. Sponoche nu s-a mulţumit doar să scape de Coman, ci a decis însă să-i facă acesteia zile fripte. I-a aprobat astfel doctoriţei demisia cu preaviz o lună de zile, asta pentru a-i provoca probleme la cabinetul privat. Asta, în timp ce Sponoche aprobase cu largheţe, în acelaşi timp, demisia fără preaviz a dr. neurolog Enoiu.

Doctoriţa Coman a beneficiat de doar 3 luni de suspendare în vreme ce alţi colegi de ai ei au primit peste un an voie să-şi suspende contractul de la SJU şi să lucreze astfel în privat. Cel puţin asta spun cunoscuţi ai medicului care taxează gestul gratuit al angajatului Tetraedru, Marius Sponoche, faţă de Coman, proaspăta demisionară de la SJU. Interesant este că Sponoche nu ţine cont de părerea unanim negativă a subordonaţilor săi şi face numai ce-l taie capul în spitalul judeţean.
De asta, în acelaşi timp şi în aceleaşi condiţii, a aprobat demisia fără preaviz a doctorului neurolog Enoiu, soţul Creolei Enoiu, dar a schimbat foaia când a fost vorba de Coman, pe care a taxat-o cu un preaviz.

Răzbunarea e dulce, gândeşte Sponoche
Acest preaviz cerut nu este întâmplător, deoarece tradus înseamnă o lună de zile la muncă în spital, timp în care doctoriţa trebuie să îşi închidă cabinetul privat abia eficientizat să să se prezinte la muncă în unitatea medicală. Procedura zăpăceşte astfel pacienţii cu diabet ai doctoriţei care ar trebui astfel să revină în spital cu fişele şi după o lună să le ceară iar din spital şi să se mute după ea la cabinet. Asta înseamnă, astfel, programări date peste cap, diabetici rămaşi fără reţete şi haos. Tot ce-i place lui Sponoche, care dacă ar triumfa i-ar produce lui Coman pierderi însemnate, aceasta putând să rămână fără contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Egalitatea, pe înţelesul managerului venit din Cernavodă
Teleportat astfel la Gorj de la Cernavodă, Sponoche aplică legea în spitalul din Târgu-Jiu după cum îi vine. Cere preaviz sau nu demisionarilor, după bunul său plac, legea permiţându-i să facă asta. Dar aceeaşi lege zice că salariaţii au “dreptul la egalitate de şanse şi tratament”. Ne întrebăm atunci, unde e egalitatea în faţa legii între dr. Coman şi dr. Păsărin (soţia consilierului judeţean PNL, Părăsin) sau, şi mai evident între dr. Coman şi dr.Enoiu?
Din dorinţa de răzbunare şi pentru că doctoriţa nu are pile, “eroul” Sponoche îşi permite astfel să o ameninţe şi să îşi bată joc de ea. Asta doar în virtutea unei funcţii pe care nici măcar nu a ocupat-o prin concurs.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here