Spitalul Turceni s-a dotat cu trusă de laparoscopie

495

Vești bune pentru pacienții Spitalului Orășenesc Turceni. Unitatea a fost dotată cu o trusă modernă de laparoscopie. Managerul Dragoș Hațegan spune că investiția a fost posibilă datorită implicării autorităților locale, care au alocat banii necesari acestei achiziții.

La Spitalul Orăşenesc Turceni se acordă îngrijiri medicale de specialitate atât locuitorilor din oraşul Turceni, cât şi celor din localităţile: Brăneşti, Borăscu, Ioneşti, Plopşoru, Ţânţăreni şi Urdari. Serviciile medicale spitaliceşti se acordă pe baza recomandării de internare din partea medicului de familie, a medicului de specialitate din unităţile sanitare ambulatorii, aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate şi a medicilor din unităţile de asistenţă medico-socială care au încheiat convenţii cu casele de asigurări de sănătate în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale, bolilor cu potenţial endemo-epidemic care necesită izolare şi tratament, internărilor obligatorii pentru bolnavii psihici prevăzuţi la art. 105, 113, şi 114 din Codul penal, precum şi cele dispuse prin ordonanţa procurorului pe timpul judecării sau urmăririi penale.

Operații laparoscopice, la Spitalul Turceni
Dacă până în prezent, la Spitalul Orășenesc Turceni se puteau efectua numai operații clasice, acum medicii vor opera laparoscopic. “Am achiziționat o trusă modernă de laparoscopie, care deja este funcțională. A fost instalată la Chirurgie, unde îi avem pe medicii Liviu și Radu Martin, care au competențe laparoscopice. Desigur că de astfel de operații pot beneficia nu numai pacienții de la Chirurgie, ci și cei de pe alte secții. Trusa a costat 150.000 de lei, banii provenind de la primărie. Pe această cale vreau să-i mulțumesc domnului primar Dumitru Gîlceavă pentru sprijinul acordat spitalului”, a declarat Dragoș Hațegan, managerul Spitalului Orășenesc Turceni.
Dotarea cu aparatură medicală este necesară şi pentru acreditare, spitalul din Turceni fiind în plin proces de pregătire în acest sens.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here