Spitalul Târgu-Cărbuneşti, supraaglomerat de sărbători

137

spital carbunestiSpitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti a fost supraaglomerat pe perioada sărbătorilor pascale dina acest an. Peste 180 de pacienţi s-au aflat internaţi de Paşte şi aproape 90 de bolnavi s-au prezentat la spital de sâmbătă după-amiaza şi până luni seara.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti a fost uimită de numărul mare al prezentărilor la camera de gardă, dar şi de numărul celor care şi-au petrecut Paştele pe patul de spital. “De sâmbătă după-amiaza şi până luni după-amiaza am avut 89 de prezentări. Foarte multe colici abdominale şi excese de alcool. Medicii de gardă au lucrat la foc continuu în această perioadă”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

Peste 180 de pacienţi internaţi

În timp ce majoritatea unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului nostru au avut o medie de aproximativ 50 de pacienţi spitalizaţi pe perioada sărbătorilor pascale, la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti au fost internaţi peste 180 de bolnavi. Şi acum, după Paşte, numărul celor internaţi se menţine la cote foarte înalte. “De Paşti au rămas în spital 180-190 de pacienţi, persoane care nu au putut fi externate înainte de sărbători. Şi la această oră avem foarte mulţi bolnavi internaţi”, confirmă medicul Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. Conducerea unităţii spune că pacienţii probabil au preferat să rămână internaţi şi pe perioada sărbătorilor pascale nu doar datorită îngrijirilor medicale asigurate, ci şi pentru că spitalul dispune de condiţii foarte bune, iar de Paşte meniul oferit bolnavilor a fost unul special. La ora actuală, în ciuda numărului mare de pacienţi internaţi, Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti are suficiente medicamente şi materiale sanitare pentru a face faţă tuturor cazurilor şi solicitărilor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here