Spitalul Sadu, redeschis în următoarele două luni

113

spital-saduConstantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu continuă să lupte pentru redeschiderea unităţii spitaliceşti din localitate. După nenumărate încercări de a salva acest spital, Bobaru spune că este în negocieri avansate cu o firmă medicală privată.

Săptămâna viitoare urmează să se aprobe o asociere în participaţiune; se preconizează ca până la începerea sezonului rece să fie reluată activitatea Spitalului Sadu.

Primarul Constantin Bobaru pare mai încrezător ca oricând în privinţa reluării activităţii Spitalului Bumbeşti-Jiu. Edilul a făcut nenumărate demersuri pentru a reuşi să redeschidă spitalul, astfel încât cetăţenilor din acest oraş şi din localităţile arondate să li se asigure asistenţă medicală continuă. În acest sens, s-a luat legătura cu mai multe companii medicale private, în vederea reluării activităţii medicale din cadrul spitalului în regim privat. Una dintre acestea se dovedise a fi cea mai serioasă, potrivit autorităţilor locale din Bumbeşti-Jiu. Această companie chiar a trimis o echipă la Sadu pentru a inspecta unitatea sanitară şi a vedea ce se poate face; după această vizită, firma respectivă nu a mai dat nici un semn. Astfel, autorităţile locale au fost nevoite să se reorienteze. Deja erau în discuţie mai multe firme; cu una dintre ele negocierile sunt destul de avansate.

În decembrie se poate redeschide spitalul

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu promite că nu renunţă la ideea de a redeschide spitalul şi că doreşte ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp posibil. “Încercăm să găsim soluţii. Important este să asigurăm asistenţă medicală continuă acestor oameni şi să nu mai treacă mult timp până la redeschiderea spitalului. Suntem în discuţii şi în negocieri avansate cu o firmă din domeniul medical. Sper ca săptămâna viitoare să se aprobe, în şedinţa de Consiliu Local, o asociere în participaţiune. Sunt mai multe elemente care vor trebui luate în calcul. Trebuie desfiinţată actuala structură şi trebuie obţinut avizul pentru înfiinţarea noii structuri; sper să se rezolve în două luni, două luni şi jumătate şi să se reia activitatea spitalului”, a declarat Constantin Bobaru.

Se vor angaja noi cadre medicale

Dacă totul decurge bine, aşa cum se aşteaptă reprezentanţii Primărie Bumbeşti-Jiu, înainte de redeschiderea spitalului se vor face angajări. “Nu vor mai fi atât de multe cadre medicale, dar, desigur, angajări trebuie să se facă, întrucât vechiul personal a fost redistribuit la 1 aprilie”, a spus primarul Constantin Bobaru. Se pare că şansele ca spitalul să fie redeschis până la începerea sezonului rece sunt foarte mari, cu atât mai mult cu cât, potrivit edilului Bobaru, cel care conduce firma medicală interesată de redeschiderea Spitalului Sadu este legat de judeţul nostru, fiind gorjean. Reamintim că înainte de a fi închis, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu fusese renovat de autorităţile locale şi dispunea de dotări cu ajutorul cărora activitatea medicală putea fi desfăşurată fără probleme. Întrucât unitatea spitalicească a fost propusă de către Ministerul Sănătăţii pentru a fi tranformată în cămin de bătrâni, activitatea medicală a fost întreruptă. Spitalul a fost închis la data de 1 aprilie 2011, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ; restul personalului a fost disponibilizat. Cel mai greu, însă, le este cetăţenilor din oraşul Bumbeşti-Jiu, aceştia fiind nevoiţi să se deplaseze la Târgu-Jiu sau la Novaci pentru a se trata de bolile de care suferă. De aceea, autorităţile locale de la Sadu nu renunţă la ideea redeschiderii spitalului şi fac eforturi ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp cu putinţă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here