Spitalul Sadu, pregătit să fie redeschis

153

În cursul acestei săptămâni, sau cel mai târziu miercurea viitoare, s-ar putea da decizia de reîncepere a activităţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Între timp, autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu au verificat sistemul de încălzire şi restul utilităţilor din unitate pentru a se asigura că totul este pregătit pentru a funcţiona la parametri optimi după redeschidere. Primarul Constantin Bobaru spune că ar fi timp suficient ca până la sfârşitul anului spitalul să funcţioneze.

Autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu aşteaptă cu nerăbdare apariţia ordinului de începere a activităţii Spitalului Sadu. “În urma discuţiilor purtate săptămâna trecută cu conducerea Ministerului Sănătăţii a rămas ca săptămâna aceasta, sau cel mai târziu miercurea viitoare, să intre pe ordinea de zi. Dacă va fi aşa, ar fi timp ca până la sfârşitul anului spitalul să funcţioneze deja”, a menţionat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu. Potrivit edilului Bobaru, săptămâna trecută au fost făcute reviziile tehnice la sistemul de încălzire al spitalului, verificându-se funcţionalitatea acestuia. “Spitalul este în regulă. Noi am fost acolo şi am făcut o serie de verificări, s-au făcut reviziile şi ne-am asigurat că totul este bine, spitalul fiind pregătit pentru a funcţiona la parametri normali, din toate punctele de vedere”, a completat primarul.

Spitalul Sadu va funcţiona cu 112 paturi
Deocamdată nu se ştie exact când va fi reluată activitatea spitalului din Bumbeşti-Jiu, însă autorităţile fac tot posibilul ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Ceea ce se ştie cu siguranţă este că unitatea va funcţiona cu 112 paturi, înainte de închidere având 128. De asemenea, specialităţile medicale vor fi aceleaşi pe care spitalul le-a avut, fiind încadrat, ca şi clasificare, în categoria a IV-a. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj va organiza o nouă sesiune de contractare pentru ca Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu să poată intra în relaţie contractuală cu Casa. Spitalul Sadu a fost închis la data de 1 aprilie 2011, prin decizia Ministerului Sănătăţii, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ şi nu numai. La această oră, autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu fac eforturi considerabile pentru a reuşi să angajeze personalul medical necesar pentru redeschiderea unităţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here