Spitalul Sadu are mai multe paturi

421

Începând din acest an, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu) are mai multe paturi contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Potrivit conducerii CJAS, pentru ca Spitalul Sadu să aibă mai multe paturi, s-au mai tăiat de la alte unităţi sanitare, Gorjul rămânând cu 1.903 paturi contractate, la fel ca anul trecut.

Numărul total de paturi, aprobat anual la nivel naţional, reprezintă numărul maxim de paturi pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti cu unităţile publice şi private din România, în condiţiile prevăzute în Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Numărul de paturi care au putut fi contractate la nivel naţional a scăzut de la 136.341, în 2010, la 123.127, pentru 2013.
În anul 2014 nu a mai scăzut numărul de paturi, iar în 2015 tendinţa se păstrează. La nivelul judeţului Gorj, numărul celor contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate rămâne 1.903.

daniel_bondocAn benefic Spitalului Sadu
Luna aprilie este cea în care furnizorii de servicii medicale încheie contractele de finanţare cu CJAS Gorj. Nu mică le-a fost mirarea unor dintre managerii de spitale când au văzut negru pe alb că vor avea mai puţine paturi contractate, deşi se ştia că Gorjul nu a pierdut niciunul. Explicaţia vine din partea conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, care spune că s-au tăiat paturi de la unele unităţi pentru a se da Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. “Gorjul a rămas cu 1.903 paturi, dar am dat Spitalului Bumbeşti-Jiu mai multe, astfel că unele unităţi au pierdut câte un pat, respectiv Spitalul Orăşenesc Turceni, Spitalul Orăşenesc Novaci şi Spitalul Municipal Motru, iar de la Spitalul de Pneumoftiziologie am luat patru paturi. Aceste unităţi nu vor pierde din bani”, a subliniat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu va funcţiona din acest an cu 88 de paturi finanţate, reprezentanţii CJAS precizând că această unitate avea nevoie de mai multe, luând în considerare adresabilitatea raportată.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here