Spitalul Rovinari a primit acreditarea RENAR pentru laboratorul de analize

164

_MG_7542La începutul acestei săptămâni s-a intrat în posesia certificatului de acreditare RENAR şi a mărcii naţionale de acreditare a laboratorului de analize medicale al Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Evaluarea RENAR a acestui laborator s-a făcut în urmă cu câteva luni.

Toate unităţile spitaliceşti trebuie să se acrediteze, miza acestui proces fiind obţinerea finanţării de la buget, acreditarea referindu-se la o evaluare standard generală a calităţii serviciilor oferite în spitale. Procesul de acreditare este destul de dificil şi costisitor, însă este, în acelaşi timp, necesar.

Laborator acreditat de RENAR

La Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari evaluarea RENAR a laboratorului de analize medicale s-a realizat în urmă cu câteva luni. Acum „s-a intrat în posesia certificatului de acreditare şi a mărcii naţionale de acreditare a laboratorului de analize medicale al spitalului, ceea ce dovedeşte că sunt satisfăcute cerinţele SR EN ISO 15189:2007, adică laboratorul este competent să efectueze analize medicale”, a explicat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.

Serviciile laboratorului medical, inclusiv interpretarea rezultatelor şi serviciile de consultanţă trebuie să fie proiectate astfel încât să îndeplinească nevoile pacienţilor şi ale personalului medical responsabil pentru îngrijirea acestora.

Pentru aceasta, standardul prezintă modul de definire a responsabilităţilor managementului şi ale personalului laboratorului. Obţinerea certificatului de acreditare RENAR a laboratorului de analize medicale al Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari dovedeşte că au fost îndeplinite toate condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here