Spitalul Orăşenesc Turceni s-a dotat cu unitate de transfuzii sanguine

541

Conducerea Spitalului Orășenesc Turceni a făcut, încă de anul trecut, demersurile necesare pentru înființarea unei unități de transfuzii sanguine. S-au obţinut toate avizele necesare şi s-a perfecţionat personalul ce urma să lucreze în cadrul acestei unităţi. Managerul Dragoș Hațegan confirmă faptul că, la ora actuală, spitalul are funcţională unitatea de transfuzii, activitatea acesteia fiind coordonată de către medicul ATI Mihaela Munteanu.

Spitalul Orăşenesc Turceni asigură acordarea asistenţei medicale complete populaţiei din comunele: Turceni, Brăneşti, Borăscu, Ioneşti, Plopşoru, Ţânţăreni şi Urdari. De-a lungul timpului, unitatea a beneficiat de investiţii importante, fapt ce a făcut ca, la ora actuală, condiţiile hoteliere să se ridice la nivelul standardelor actuale din domeniu.

Spital dotat cu unitate de transfuzii
Cea mai nouă investiție pe care conducerea Spitalului Orășenesc Turceni a realizat-o este o unitate de transfuzie sanguină. „Am depus, încă de anul trecut, documentația necesară la Ministerul Sănătății și am obţinut avizul necesar pentru înfiinţarea unităţii de transfuzii; am reuşit să o dotăm cu tot ceea ce este necesar pentru a funcționa; bani pentru aparatură am avut de la bugetul local. De asemenea, am trimis 5 asistente la cursuri și au competențe pentru a putea lucra în unitatea de transfuzii sanguine. Acum două săptămâni, doamna dr. Călina Nicoleta Căluţoiu de la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu-Jiu a venit la noi la spital pentru a se asigura că îndeplinim toate condiţiile pentru a funcţiona staţia de transfuzii şi am primit OK-ul dumneaei”, a confirmat Dragoș Hațegan, managerul Spitalului Orășenesc Turceni.
La ora actuală, unitatea de transfuzie sanguină din cadrul Spitalului Orăşenesc Turceni este funcţională, având aparatură modernă şi personal calificat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here