Spitalul Orășenesc Novaci împlinește 90 de ani de existență

453

Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci, a avut inițiativa de a organiza, pentru prima dată în istoria unității pe care o conduce, un eveniment prin care să se marcheze împlinirea a 90 de ani de existență a spitalului. Cu această ocazie, în perioada 24-25 februarie 2016 se va desfășura, la Novaci, prima ediție a Simpozionului „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”. Manifestarea este creditată EMC, programul fiind unul amplu. Și-au anunțat participarea medici de renume, din centre universitare precum Timișoara, Craiova și nu numai.

Zilele Spitalului Orășenesc Novaci se marchează, în premieră, în acest an. Conducerea unității a făcut demersurile necesare pentru a organiza un simpozion medical. Astfel, în perioada 24 – 25 februarie are emil-grigore_inscriptloc prima ediție a Simpozionului medical „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi”. Manifestarea este creditată, medicii participanți obținând 9 credite EMC, iar asistenții 12 credite.
În prima zi a simpozionului va fi prezent la Spitalul Orășenesc Novaci medicul ginecolog Bogdan Șorop de la Timișoara. Acesta va susține și prezentări medicale, dar va efectua și o intervenție laparoscopica, pacienta fiind din zona Novaciului; în plus, dr. Bogdan Șorop și-a anunțat disponibilitatea pentru a acorda consultații medicale pacientelor Spitalului Novaci.
Prezenți la manifestări vor fi și profesori universitari, între care prof. univ. Cristian Vere și prof. univ. Ion Vasile.

Prezentări științifice și demonstrații practice
Pe lângă prezentările științifice, vor avea loc și prezentări practice, exerciții de elongație, spirometrii gratuite și altele. Va avea loc și o masă rotundă cu personalul din Secţia Recuperare a Spitalului Orăşenesc Horezu – schimb informaţional de experienţă.
Programul complet al Simpozionului medical „Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi” a fost afișat și pe pagina de internet a Spitalului Orășenesc Novaci.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here