Spitalul Orăşenesc Novaci dotat cu noi aparate medicale

219

spital Novaci gjConducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a pregătit planul de achiziţii pentru anul în curs. Astfel, dotările unităţii vor fi suplimentate cu noi aparate medicale pentru secţii precum ATI, Ginecologie şi altele. Bugetul spitalului dispune de fondurile necesare acestor investiţii.

Până în prezent, Spitalul Orăşenesc Novaci a beneficiat de o serie de lucrări de reamenajare şi modernizare. Rând pe rând au fost aduse la standarde înalte de calitate toate secţiile unităţii. Acum conducerea acestui spital are noi proiecte în plan, vizate fiind dotările unităţii. „Vrem să mai achiziţionăm o serie de aparate medicale pentru dotarea spitalului. Până la sfârşitul acestui an avem în plan să achiziţionăm încă un defibrilator, deşi mai avem două: unul la Urgenţe şi unul în blocul operator; pe cel de-al treilea îl vom lua pentru ATI. De asemenea, vom mai achiziţiona şi un colposcop pentru Ginecologie, un bilirubinometru pentru nou-născuţi, o pompă de perfuzie anestezică, un videolaringoscop. Avem prevăzuţi banii pentru toate aceste investiţii şi până la sfârşitul anului le vom avea în spital”, declară Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Adresabilitate tot mai mare

La ora actuală, Spitalul Orăşenesc Novaci este ocupat aproape la capacitate maximă. Pacienţii se îndreaptă spre această unitate, fiind atraşi de condiţiile foarte bune, de aparatura existentă, dar şi de personalul medical care este bine pregătit şi acordă atenţie deosebită fiecărui bolnav. „Avem tot ce ne trebuie. Avem medicamente, avem condiţii excelente şi avem specialişti de cea mai bună calitate, care sunt foarte atenţi cu bolnavii. Acum suntem ocupaţi aproape la capacitate maximă, cazuistica fiind diversă”, menţionează Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here