Spitalul Novaci, sprijinit financiar de obştile din zonă

412

Zonă pastorală de tradiţie, Novaciul deţine şi obşti suficient de importante încât comunitatea locală să se poată mândri cu ele. Cu adevărat lăudabil este demersul acestor organizaţii de a susţine activităţile Spitalului Orăşenesc Novaci prin sponsorizări. Astfel, Obştea „Gilortul” a oferit deja 50.000 lei, iar Obştea „Pietrele Şipotului” a sprijinit spitalul cu 10.000 lei. Managerul Emil Grigore are promisiuni de la alte două obşti din zonă, fiecare dintre acestea anunţând intenţia da a sponsoriza unitatea medicală cu câte 10.000 lei.

La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraşul Novaci, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori. Pentru toţi aceşti oameni, echipa managerială a spitalului a făcut eforturi pentru a asigura condiţii optime de spitalizare şi tratament. Unele investiţii au fost realizate cu ajutorul sponsorizărilor, cele mai consistente sume provenind de la obştile din zonă. „Am primit 50.000 lei de la Obştea „Gilortul”, 10.000 lei de la Obştea „Pietrele Şipotului”, 3.000 lei de la o firmă din Bucureşti. Mai avem promisiuni şi de la obştile „Cerbul” şi „Pociovaliştea”, care au spus că ne vor da câte 10.000 lei”, a explicat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Condiţii de spitalizare la standarde optime
Banii obţinuţi din sponsorizări au fost deja investiţi în spital. De condiţii mai bune din spital se bucură, în primul rând, pacienţii, dar şi personalul unităţii. „Am amenajat spaţiul pentru vestiare, am realizat instalaţii electrice pentru fiecare dintre cele 133 de paturi din spital. De asemenea, am dotat Ambulatoriul cu calculatoare şi imprimante”, a confirmat managerul Emil Grigore.
Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci mulţumeşte tuturor celor care au sponsorizat unitatea medicală şi speră ca şi celelalte obşti să îşi ţină promisiunea făcută.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here