Spitalul Novaci s-a dotat cu un dispozitiv inteligent de vizualizare a venelor

691

În dotarea Spitalului Orășenesc Novaci a intrat un aparat performant, care permite vizualizarea vaselor de sânge. Acesta a costat 16.880 de lei și reprezintă o sponsorizare din partea CEZ. Aparatul a ajuns la spital la începutul acestei săptămâni, fiind deja montat.

Spitalul Orășenesc Novaci este spital general, care asigură asistenţa medicală a unui număr de aproximativ 63.000 locuitori din oraşul Novaci şi șapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti Piţic, Crasna, Polovragi, Roşia de Amaradia. Luând în considerare dezvoltarea şi extinderea staţiunii Rânca, circulaţia intensă a turiştilor pe DN 67C – Transalpina, şosea care face legătura Olteniei cu Ardealul, Spitalul Orăşenesc Novaci este pregătit să facă faţă noilor provocări generate de eventualele situaţii de urgenţă.

Dispozitiv inteligent, în dotarea Spitalului Novaci
La începutul acestei săptămâni, în dotarea Spitalului Orășenesc Novaci a intrat un aparat performant, care permite vizualizarea vaselor de sânge. “Aparatul a costat 16.880 de lei și reprezintă o sponsorizare din partea CEZ. A fost adus luni și a și fost montat”, a confirmat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.
Venele vor fi mult mai ușor de găsit. Tehnologia permite asistentei să vadă ce se află sub pielea pacientului. Nu numai venele, ci și bifurcațiile care indică vena cea mai bună pentru luat sânge. Precizia la recoltare reduce anxietatea, iar oamenii – în special tinerii – sunt încurajați astfel să revină pentru a dona sânge. Mecanismul de vizualizare a venelor funcționează pe baza unei surse de lumină infraroșie care este aplicată unei zone a corpului unde există hemoglobină dezoxigenată.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here