Numărul mare de turişti care vin în staţiunea Rânca din toate colţurile ţării şi accidentele în care au fost implicaţi unii dintre aceştia au condus la o creştere a pacienţilor internaţi la Spitalul Orăşenesc Novaci. O bună parte din ei reprezintă copii, după cum confirmă managerul Eufimia Dumitrescu.
În ultima perioadă, numărul persoanelor care au urcat în staţiunea montană Rânca a fost din ce în ce mai mare, mai ales că a fost şi vacanţa inter-semestrială. Multe dintre persoanele aflate la munte au ajuns la Spitalul Orăşenesc Novaci, fie că s-au accidentat sau au răcit. Din fericire, medicii novăceni au reuşit să acorde îngrijiri de specialitate tuturor pacienţilor, niciunul nefiind transferat la alt spital. „Am avut de la Rânca multe persoane, dar nu cazuri foarte grave. Au fost şi mulţi copii, majoritatea răciţi, care veniseră la munte în vacanţă. Nu am trimis niciun pacient la alte unităţi, medicii noştri ocupându-se de fiecare caz în parte”, a menţionat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Medicii novăceni se ocupă de fiecare pacient în parte, acordând îngrijirile ce se impun în funcţie de afecţiune. De regulă, în această perioadă a anului ei sunt puşi în situaţia de a răspunde mai multor solicitări venite de la turiştii din staţiunea montană Rânca. Din fericire, Spitalul Orăşenesc Novaci dispune atât de medicamente, cât şi de materiale sanitare, astfel încât fiecare pacient este tratat aşa cum se cuvine, nefiind necesar transferul niciunui bolnav la o altă unitate sanitară. Trebuie menţionat faptul că la Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraşul Novaci, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori.
Minodora Sucea