Spitalul Novaci, luat cu asalt de pacienţi

147

Perioadă deosebit de aglomerată pentru cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc Novaci. Unitatea a fost luată cu asalt de pacienţi, cazuistica fiind diversă, însă au predominat cazurile specifice sărbătorilor. Foarte mulţi pacienţi au ajuns la spital direct din staţiunea Rânca, unii dintre ei fiind originari din alte judeţe.

În ultimele zile, medicii de la Spitalul Orăşenesc Novaci au fost solicitaţi mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Foarte multe cazuri au apărut încă de la sfârşitul anului 2012, cu atât mai mult cu cât staţiunea Rânca s-a aglomerat, iar numărul accidentelor produse acolo a fost destul de mare, cei mai mulţi dintre accidentaţi ajungând la spitalul din Novaci. „Am avut foarte multe cazuri în această perioadă, iar foarte mulţi dintre pacienţii ajunşi la noi au venit din Rânca, fiind turişti sosiţi din judeţe precum Prahova, Buzău, Vâlcea şi chiar din capitală. Mulţi au rămas internaţi, o bună parte dintre ei fiind copii”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Multe victime ale alcoolului
Din păcate, de sărbători mulţi gorjeni au întrecut măsura în privinţa consumului de alcool. Aşa se face că la Spitalul Orăşenesc Novaci au ajuns destul de multe victime ale licorii Bachice. „Foarte multe victime ale alcoolului au ajuns la noi, fie că li s-a făcut rău din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice fie că s-au luat la bătaie după ce au băut”, a menţionat managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Medicii novăceni s-au ocupat de fiecare caz în parte, acordând îngrijirile ce se impuneau. De regulă, în această perioadă a anului ei sunt puşi în situaţia de a răspunde mai multor solicitări venite de la turiştii din staţiunea montană Rânca. Din fericire, Spitalul Orăşenesc Novaci dispune atât de medicamente, cât şi de materiale sanitare, astfel încât fiecare pacient este tratat aşa cum se cuvine, nefiind necesar transferul niciunui bolnav la o altă unitate sanitară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here