Spitalul Novaci este pregătit să facă faţă solicitărilor de sezon

289

Instalarea iernii în zona montană nu dă emoţii conducerii Spitalului Orăşenesc Novaci. Managerul Emil Grigore spune că unitatea este aprovizionată cu medicamente şi materiale sanitare pentru tot sezonul, astfel că nu vor fi probleme în privinţa asigurării tratamentelor pacienţilor.

În zona montană începutul de săptămână a debutat cu ninsori. Primii fulgi au căzut la Rânca, aşternându-se un strat de câţiva centimetri de zăpadă. Cel mai probabil, la sfârşitul acestei săptămâni la Rânca va ajunge un număr mare de turişti, iar în plin sezon staţiunea va fi ocupată complet.
Cazurile de la Rânca, inclusiv accidentaţii, ajung la Spitalul Orăşenesc Novaci. Conducerea unităţii dă asigurări că şi de această dată cadrele sanitare vor face faţă solicitărilor. “Avem pe stoc medicamente şi materiale sanitare şi suntem pregătiţi din toate punctele de vedere să facem faţă solicitărilor de pe parcursul iernii”, confirmă Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Se aşteaptă aparatura
Echipa managerială a Spitalului Orăşenesc Novaci a reuşit să obţină 24 de miliarde de lei vechi de la Ministerul Sănătăţii, bani cu care unitatea medicală va putea să se doteze cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Managerul Emil Grigore spune că în perioada imediat următoare se va achiziţiona aparatura pentru Ortopedie, urmând cea pentru ORL, Cardiologie şi Chirurgie. “Am primit deja 24 de miliarde de lei vechi de la Ministerul Sănătăţii, bani cu care vom achiziţiona aparatură medicală. Începe cu toată aparatura pentru Ortopediereze. Apoi cumpărăm aparatura pentru ORL, Cardiologie şi Chirurgie. La cele 24 de miliarde se adaugă trei de la primărie, reprezentând cofinanţare”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Spitalul Orăşenesc Novaci este spital general, care asigură asistenţa medicală a unui număr de aproximativ 63.000 de locuitori din oraşul Novaci, staţiunea Rânca şi şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Polovragi, Roşia de Amaradia.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here