Spitalul Novaci are un buget de aproximativ 40 miliarde

154

dumitrescu novaciSpitalul Orăşenesc Novaci a primit bugetul de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Conducerea unităţii spitaliceşti recunoaşte că sunt puţini banii primiţi, dar aşteaptă o rectificare bugetară.

Bugetul primit de Spitalul Orăşenesc Novaci nu este nici pe departe unul care să acopere nevoile unităţii. Cheltuielile spitalului sunt mari, de aceea se speră că va veni şi o rectificare bugetară. „Am primit şi bugetul, care este în jur de 40 miliarde. Acum trebuie să analizăm, să vedem cum îi împărţim. Nu este pe tot anul,este cam pentru zece luni. Avem cheltuieli destul de mari, numai salariile ne costă 3,5 miliarde lunar, plus medicamente şi alte cheltuieli”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Salariaţii îşi vor primi tichetele de masă

În ciuda bugetului de austeritate, conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci precizează că salariaţii îşi vor primi în continuare tichetele de masă. „Nici nu se pune problema să nu le dăm angajaţilor tichetele de masă. Unităţile sanitare care sunt finanţate şi din venituri proprii pot da tichete dacă au suficiente venituri realizate”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. În pofida faptului că, la ora actuală, este mult prea devreme pentru a şti ce investiţii şi-ar mai permite unitatea sanitară din Novaci, conducerea acesteia spune totuşi că va face tot posibilul să continue proiectele începute şi să mai realizeze şi alte proiecte, în beneficiul pacienţilor şi personalului angajat.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here