Spitalul Novaci are nevoie de un medic ortoped

173

Începând din acest an, Spitalul Orăşenesc Novaci are un Compartiment de Ortopedie – Traumatologie. Dotat cu tot ceea ce trebuie, acest compartiment poate răspunde tuturor solicitărilor. Din păcate, până în prezent nu s-a găsit un ortoped care să lucreze cu normă întreagă, actualmente Spitalul Novaci având doar un medic ortoped cu jumătate de normă. Conducerea unităţii continuă demersurile pentru găsirea unui astfel de specialist.

Managerul Spitalului Orăşenesc Novaci a început încă de acum un an să caute un medic ortoped în vederea începerii activităţii unui nou compartiment în cadrul unităţii. S-a reuşit angajarea unui ortoped cu jumătate de normă, pentru ca activitatea Compartimentului Ortopedie – Traumatologie să se poată desfăşura. Totuşi, se continuă demersurile pentru angajarea unui ortoped cu normă întreagă. “La ora actuală avem un ortoped cu jumătate de normă, care vine doar câteva ore la noi. Tocmai de aceea, nu am renunţat la ideea de a identifica un medic ortoped pe care să-l angajăm cu normă întreagă. Am făcut nenumărate demersuri, am fost chiar la Facultatea de Medicină din Craiova în speranţa că vom găsi măcar rezidenţi care să vină la noi şi ulterior să rămână aici. Până în prezent nu am reuşit să găsim un specialist, dar nu vom înceta căutările pentru că efectiv avem mare nevoie de un medic ortoped”, a mărturisit Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Compartimentul Ortopedie – Traumatologie al unităţii spitaliceşti din Novaci funcţionează în cadrul Secţiei Chirurgie, având cinci paturi şi dispunând de aparatură şi materiale sanitare specifice acestei specialităţi medicale.

Victimele sezonului rece vor fi tratate la Novaci
În prag de iarnă, conducerea Spitalului Novaci speră să reuşească să angajeze ortopedul cât mai curând, însă indiferent de situaţie, cazurile care vor apărea pe parcursul sezonului rece 2012-2013 vor putea fi rezolvate la acest spital. Doar cazurile foarte grave vor fi trimise la o altă unitate. “Cu ortopedul pe care îl avem cu jumătate de normă şi cu chirurgii noştri vom face faţă cazurilor care vor apărea pe parcursul acestei ierni. Numai cazurile foarte grave le trimitem la Târgu-Jiu”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Conducerea spitalului din Novaci spune că nu vor fi probleme în sezonul rece şi că medicii de la această unitate vor acorda îngrijiri eventualelor victime ale sporturilor de iarnă, apărute în urma incidentelor sau chiar accidentelor care se petrec adesea în staţiunea Rânca, în acest anotimp. Spitalul Orăşenesc Novaci se află la circa 18 kilometri de staţiunea Rânca şi aproximativ 50 kilometri de municipiul Târgu-Jiu. Această unitate asigură asistenţă medicală completă (spitalizare continuă, spitalizare de zi şi asistenţă ambulatorie) pentru 61.000 de locuitori din oraşul Novaci, cât şi pentru cele şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia şi staţiunea Rânca.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here