Spitalul Novaci angajează medic ginecolog

328

Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci, a întreprins demersurile necesare în vederea angajării unui ginecolog. Din fericire, eforturile sale au dat roade, găsindu-se un specialist la Craiova. De asemenea, angajări se vor face la toate secţiile unde nu sunt medici cu normă întreagă.

La Spitalul Orăşenesc Novaci mai există, încă, secţii unde sunt doar medici cu jumătate de normă. Conducerea unităţii a făcut demersuri pentru ca această problemă să fie rezolvată. Astfel, managerul Eufimia Dumitrescu a căutat chiar în alte judeţe specialişti dispuşi să vină la Novaci. Eforturile sale au dat rezultate, pentru Obstetrică – Ginecologie găsind la Craiova o tânără specialistă. „Am fost la Craiova, am căutat din spital în spital şi, din fericire, în final am găsit două doctoriţe pentru Obstetrică – Ginecologie. În perioada imediat următoare scoatem la concurs un post, iar în vară îl scoatem şi pe cel de-al doilea. Rezolvăm, astfel, problema de la Ginecologie, unde acum avem doi medici cu jumătate de normă”, a confirmat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Se caută şi anestezist
Criză de medici este şi la Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Novaci îşi doreşte să angajeze un anestezist cu normă întreagă. „Avem nevoie de un medic la ATI. Vrem un anestezist cu normă întreagă şi facem demersuri în acest sens. Acolo unde nu avem medici cu normă întreagă, vom scoate posturile la concurs”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la Novaci: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, acesta asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori şi dispune de 133 de paturi. Deseori, adresabilitatea înregistrată la această unitate este foarte mare, întâmplându-se chiar să existe situaţii de a sta câte doi pacienţi într-un pat. Tocmai de aceea, interesul conducerii spitalului pentru angajarea de personal şi asigurarea unor condiţii foarte bune atât pentru salariaţi, cât şi pentru pacienţi, este unul foarte mare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here