Spitalul Novaci a trecut cu bine de controlul MS

278

Ministerul Sănătăţii (MS) a stabilit încă de acum o lună derularea unor ample acţiuni de control în toate spitalele publice din România, obiectivul principal al acestora fiind respectarea normelor privind asigurarea condiţiilor igienico-sanitare. La nivelul judeţului Gorj, Spitalul Orăşenesc Novaci a fost deja luat la puricat, în final, unitatea trecând cu bine verificările. Managerul Eufimia Dumitrescu spune că specialiştii care au efectuat controlul au fost deosebit de exigenţi.

În perioada 3 marie-31 mai toate spitalele vor fi controlate, urmând ca în luna iunie să fie prezentate rezultatele finale ale verificărilor. Această decizie a fost luată la nivelul MS încă din luna februarie, iar în Gorj controalele au început, la Spitalul Novaci fiind şi finalizate. Conducerea unităţii novăcene nu a avut emoţii, exigenţa actului managerial la acest spital făcând ca lucrurile să fie bine puse la punct. Cu toate acestea, trei asistente au fost la limita de a fi amendate. „Controlul în sine a fost în regulă, însă cei care au venit au fost foarte exigenţi. Au vrut să amendeze trei asistente, dar am reuşit să remediem situaţia, nefiind vorba despre ceva grav. În final, am trecut cu bine de acest control”, a confirmat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Verificări făcute de angajaţii DSP
Echipa de control este alcătuită din angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Obiectivele acestei acţiuni sunt: verificarea normelor privind asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, verificarea blocului alimentar, a respectării normelor de supraveghere, verificarea operaţiunilor de dezinsecţie şi deratizare, a controlului personalului din punct de vedere al respectării regulilor igienice şi asigurarea utilităţilor. În perioada 1 aprilie-31 mai se vor efectua acţiuni de recontrol.
Dacă Spitalul Novaci a trecut cu bine de acest control, la celalte unităţi sanitare gorjene, domneşte neliniştea, acţiunile de control fiind aşteptate cu emoţie atât de către directori, cât şi de către personalul angajat. Emoţiile sunt motivate, deoarece, în cazul în care inspectorii vor identifica nereguli majore, aceştia vor putea chiar să suspende activitatea din spital.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here