Spitalul Novaci a demarat o anchetă în cazul bebeluşului decedat

200

IMG_3125Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a luat atitudine în urma evenimentului de miercuri dimineaţa, când la acest spital s-a născut un bebeluşi mort. A fost demarată o anchetă administrativă la nivelul unităţii; se preconizează ca aceasta să fie finalizată în două zile. şi Colegiul Medicilor Gorj s-a autosesizat.

Încă un caz de deces a zdruncinat sistemul sanitar gorjean. Un bebeluş s-a născut fără viaţă la Spitalul Orăşenesc Novaci. Tânăra care l-a adus pe lume fusese urmărită pe perioada sarcinii de către medicul Damian Diţescu. De altfel, acelaşi ginecolog a şi asistat-o la naştere, când, în timpul operaţiei de cezariană a fost scos bebeluşul decedat.

Anchetă administrativă la Novaci

Imediat după incident, conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a demarat o anchetă administrativă pentru a cerceta cele petrecute şi a stabili unde anume s-a greşit. „Din câte am IMG_3111înţeles, medicul Diţescu s-a prezentat la spital pentru a-şi asista pacienta la naştere, cu toate că el se afla în timpul liber. S-a încercat o naştere pe cale naturală, dar nu s-a reuşit şi s-a recurs la cezariană. Copilul a fost scos decedat. Este tragic ce s-a întâmplat. Noi am demarat o anchetă administrativă şi cred că va fi finalizată în două zile”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Directoarea Eufimia Dumitrescu regretă tragicul eveniment şi dă asigurări că ancheta care se efectuează la nivelul spitalului se va realiza cu obiectivitate.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat

O anchetă în acest caz s-a demarat şi la Colegiul Medicilor Gorj. Acesta s-a autosesizat, aflând despre eveniment de la jurnalişti. „Nimeni din partea familiei bebeluşului nu ne-a sesizat cu privire la cele petrecute. Am aflat de la jurnalişti. Ne-am autosesizat şi vom solicita documentele medicale de la spital şi le vom analiza vizavi de evoluţia sarcinii, a travaliului şi aşa mai departe. Procedura este una greoaie în asemenea situaţii şi probabil vom cere implicarea Clinicii de Ginecologie Craiova, care este forul superior în asemenea cazuri”, e mărturisit Ana Băleanu, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj.

Ana Băleanu: „vinovatul va plăti”

Poziţia preşedintelui Colegiului Medicilor Gorj este una fermă: „Dacă se dovedeşte că bebeluşul nu a avut vreo malformaţie şi că este vorba despre o culpă medicală, fără doar şi poate vinovatul va plăti. Vă asigur de acest lucru. Se vor studia cu atenţie documentele şi dacă se va dovedi că medicul este de vină pentru cele întâmplate, acesta va plăti”, a menţionat Ana Băleanu, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj. În acelaşi timp, Ana Băleanu a spus că există posibilitatea să fi fost vorba şi despre o malformaţie a bebeluşului şi aceasta să nu fi putut fi observată în timpul sarcinii. „Malformaţiile cel mai bine se văd numai în clinicile universitare; fiind destul de scumpe, la noi nu s-au încetăţenit. Deocamdată poate fi luată în calcul şi existenţa unei malformaţii, dar acest lucru se va stabili cu certitudine după necropsie”, a explicat Ana Băleanu, preşedintele Colegiului Medicilor Gorj. Rezultatele anchetelor demarate în acest caz, dar şi măsurile ce vor fi luate, vor fi date publicităţii imediat ce vor fi stabilite. Vom reveni cu amănunte!

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here