Spitalul Motru, gazda întâlnirii prefectului cu managerii unităţilor sanitare

166

Andrei spital motruMiercuri, 28 martie 2012, prefectul Liviu Andrei s-a întâlnit cu directorii de spitale din judeţul nostru, la Spitalul Municipal Motru. La întâlnire au participat şi şefii instituţiilor de sănătate gorjene, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Cei prezenţi au fost impresionaţi de modul cum se prezintă unitatea spitalicească motreană.

La Spitalul Municipal Motru este mai mult decât vizibilă buna colaborare ce există între echipa managerială şi autorităţile locale. Rezultatele acestei relaţii se observă şi din modul cum se prezintă spitalul. „Spitalul de la Motru arată foarte bine. Este foarte frumos şi chiar am fost impresionaţi de tot ce am văzut acolo. În afara unei mari lipse de personal, acel spital nu are nicio deficienţă. Se vede clar că există o bună colaborare între primarul Dorin Hanu şi conducerea spitalului şi se observă că primarul chiar s-a implicat şi a investit în unitate”, a spus Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Managerul Khraibani: „Primarul chiar m-a ajutat”

Faptul că Spitalul Municipal Motru se prezintă foarte bine, după cum confirmă cei care au participat la întâlnirea de miercuri, se datorează nu doar managementului, ci şi implicării autorităţilor locale. Camelia Khraibani recunoaşte meritele edilului Dorin Hanu în realizarea investiţiilor. „Pe mine primarul chiar m-a ajutat. Bugetele spitalelor sunt aşa cum sunt, cum ştie toată lumea, şi nu ne-am fi permis să mai şi investim în dotări şi lucrări de modernizare, dacă nu ne-ar fi ajutat autorităţile locale. În rest, ce să spun, noi suntem un spital care ne-am luat salariile la timp şi ne-am încadrat şi în procentul de 70% cheltuieli de personal din valoarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate; am avut întotdeauna medicamente, iar mâncarea este de calitate, chiar dacă nu întotdeauna are şi carne”, explică managerul Camelia Khraibani. În cadrul întâlnirii, Camelia Khraibani a prezentat un material privind situaţia spitalului, s-au discutat problemele cu care se confruntă acesta, după care s-a trecut la vizitarea secţiilor. Vedeta Spitalului Municipal Motru se pare că a fost aparatul de fizioterapie, care este unic în judeţul nostru, dar şi în Oltenia. „Aparatul de fizioterapie le-a plăcut tuturor. El este unic în Oltenia şi chiar a dat rezultate la pacienţii care l-au folosit”, declară Camelia Khraibani, managerul Spitalului Motru. Şi Marius Boeriu, directorul DSP Gorj susţine că respectivul aparat de fizioterapie a atras atenţia participanţilor la eveniment.

Următoarea întâlnire, la Spitalul Judeţean

Următoarea întâlnire a prefectului Liviu Andrei cu managerii spitalelor, autorităţile locale şi directorii instituţiilor sanitare din Gorj se va desfăşura în data de 5 aprilie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Iniţiativa i-a aparţinut directorului DSP, Marius Boeriu, care a considerat că este o dată oportună, fiind potrivită pentru a sărbători şi Ziua Mondială a Sănătăţii. „Iniţiativa mi-a aparţinut şi am considerat că este oportun să ne întâlnim pe data de 5 aprilie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, întrucât pe 7 aprilie este Ziua Mondială a Sănătăţii, dar pentru că este în week-end, vom sărbători pe 5 aprilie, când ne vom reuni din nou cu toţi managerii de spitale, cu prefectul, cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu primarul municipiului Târgu-Jiu şi directorii de instituţii din domeniul sănătăţii”, a menţionat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here