Spitalul Motru aşteaptă evaluarea specialiştilor pentru acreditare

287

Pentru finalul lunii august, 16 spitale din ţară au fost aprobate pentru evaluare în vederea acreditării. Între acestea se regăseşte şi Spitalul Municipal Motru, vizita specialiştilor făcându-se în perioada 31 august – 4 septembrie.

Prin Ordinul Președintelui Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor nr. 163/10.08.2015, în vederea punerii în aplicare a Hotărârii Comitetului Director al Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor nr. 259/ 06.08.2015, au fost aprobate Comisiile de evaluare ale unităților sanitare cu paturi programate a fi evaluate la finele lunii august – număr, coordonare, componența nominală – cu perioada de derulare a vizitelor în intervalul 31 august – 04 septembrie 2015. Spitalul Municipal Motru este una dintre unităţile sanitare ce urmează a fi evaluate în perioada menţionată. Acesta are 216 paturi, potrivit informaţiilor din anexa Ordinului 163/10.08.2015, activitatea sa urmând a fi analizată de patru specialişti ai CoNAS, preşedintele comisiei fiind Niculae Ghinescu.

Demersuri pentru acreditare şi la SJU Târgu-Jiu
Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu continuă demersurile pentru acreditarea unităţii medicale, conducerea acestuia sperând ca în primul trimestru al anului viitor să se realizeze procesul de acreditare. „Am reușit să obținem un sprijin substanțial din partea Consiliului Județean, am făcut eforturi comune pentru a obține sumele necesare de bani pentru a reuși să modernizăm și să umblăm la partea de infrastructură necesară acreditării. Mai avem câteva capitole pe spitalizarea de zi pe care urmează să o modernizăm în trimestrul patru al acestui an. Și în cadrul culoarelor avem de făcut câteva modificări în sensul circuitelor funcționale ale pacientului și ale personalului medical pe care tot în trimestrul patru le vom face. Eu sper ca în trimestrul I al anului 2016, când este programată comisia în vederea acreditării, să corespundem într-o măsură cât mai mare“, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Acreditarea este obligatorie, în lipsa ei nemaifiind posibilă obţinerea finanţării de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here