Spitalul Județean Târgu-Jiu, reabilitat prin PNRR

2103

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi reabilitat energetic cu fonduri din PNRR. După dotarea cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație, reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu devine, la rândul său, realitate.

Joi, 2 februarie, a fost semnat contractul având ca obiect: „Servicii de proiectare, de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, str. Progresului, nr. 18”, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Ofertantul declarat câștigător, respectiv Asocierea S.C. IMOBILIARE SOLUTIONS GROUP S.R.L. (lider de asociere) și S.C IMPROVE ARHITECTURE SRL, a fost invitat la semnarea contractului, acesta efectuând și o vizită în teren, la amplasamentul obiectivului de investiție.

Clădirea este formată din subsol, parter, 5 etaje și etajul 6 retras.

„Principalele categorii de lucrări ce se vor executa în cadrul acestui contract pentru corpul de clădire a spitalului se referă la: izolarea termică a planșeului peste subsol și a pereților subsolului; înlocuirea tâmplăriei PVC conform cerințelor din Auditul energetic; hidroizolație pereți spre exterior; montare elemente de tâmplărie cu vitraj; montare sistem de umbrire pentru sezonul cald; refacerea trotuarelor exterioare; închiderea balcoanelor; înlocuire șarpantă și învelitoare; înlocuirea integrală a sistemului de colectare și transport a apelor pluviale ( jgheaburi, burlane etc.); înlocuirea integrală a parazăpezilor; izolarea termică a fațadei cu vată minerală; izolarea termică a pereților care formează anvelopa clădirii ce delimitează spațiul încălzit de alte spații comune neîncălzite; montare uși acces secții antifoc cu mânere antipanică; reabilitare grupuri sanitare subsol, parter și etaj 5; reabilitare instalații electrice și termice subsol, parter, etaj 1, etaj 5 și etaj 6; înlocuire cazane preparare agent termic – 2 buc x 1741 kW; reabilitarea canalului termic; montare chiler – 80 Kw; montare panouri fotovoltaice – 240 buc; montare panouri solare – 60 buc; montare instalație electrică de alimentare autovehicule electrice”, anunță Consiliul Județean.

Acoperișul va fi tip șarpantă din lemn de rășinoase, iar învelitoarea va fi din țiglă ceramică. Se vor monta panouri solare pe șarpanta clădirii pentru surplus la producerea apei calde menajere.

Proiectul se va implementa până la data de 23.02.2025. Valoarea contractului încheiat este de aproximativ 19,8 milioane de lei fără TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here