Spitalul Judeţean şi-a amenajat un punct medical într-un hipermarket

140

Pentru că vremea ploioasă nu a mai permis instalarea cortului în care Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu dorea să organizeze un punct medical în centrul municipiului, cadrele medicale s-au deplasat într-un hipermarket. Astfel, timp de trei ore, târgujienii aflaţi la cumpărături au avut posibilitatea de a-şi măsura tensiunea şi a le fi calculat indicele de masă corporală, gratuit.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu îşi planificase să organizeze un punct medical în centrul municipiului pentru ca cetăţenii să poată beneficia de consultaţii gratuite. întrucât condiţiile meteorologie nu au permis punerea în aplicare a acestui proiect, reprezentanţii SJU au găsit o soluţie optimă. Punctul de lucru a fost amenajat într-un hipermarket. „Întrucât condiţiile meteorologice sunt nefavorabile, iar prognozele anunţă în continuare o vreme ploioasă am decis să renunţăm la ideea de a instala cortul în centrul oraşului. Totuşi, nu am renunţat la idee. Cu bunăvoinţa celor de la Kaufland am reuşit să amenajăm un punct medical chiar în incinta hipermarketului. În intervalul orar 17:00 – 20:00, stăm la dispoziţia cetăţenilor pentru a le măsura tensiunea arterială şi a le calcula indicele de masă corporală (IMC)”, a declarat Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Ziua Mondială a Sănătăţii 2013
Anul acesta tema Zilei Mondiale a Sănătăţii este “Presiunea sanguină crescută”, cu un accent special pe reducerea aportului de sare din dietă. Sloganul campaniei este “Verifică-ţi tensiunea arterială / Elimină-ţi riscul de infarct de miocard şi accident vascular cerebral”. Hipertensiunea arterială este o afecţiune medicală gravă care creşte semnificativ riscurile pentru bolile cardiace şi renale. Deoarece mulţi dintre cei afectaţi nu au simptome este cunoscută sub numele de “ucigaş tăcut”. O valoare înregistrată a presiunii arteriale mai mare de 130/80mmHg este considerată a fi crescută. Deseori hipertensiunea arterială este o afecţiune asimptomatică. Presiunea sanguină crescută suprasolicită arterele şi inima crescând probabilitatea de atac de cord, accident vascular cerebral şi boli de rinichi. Bolile cardiovasculare cauzează în Regiunea Europeană anual aproximativ 42% din totalul deceselor.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here